Ελλάδα

Το Ποτάμι δημιουργεί δικό του think tank

Το Ποτάμι δημιουργεί δικό του think tank

To Ποτάμι, δημιουργεί δικό του think tank. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για ένα φρέσκο «Ινστιτούτο, που θα αξιοποιήσει το πλούσιο και αξιολογότατο επιστημονικό δυναμικό της Επιτροπή Διαλόγου ενώ επιδιώκει τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων όσων θέλουν να συνεισφέρουν στη διαμόρφωση σύγχρονων προοδευτικών θέσεων».

Το συγκεκριμένο εγχείρημα προανήγγειλε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Επιτροπής Διαλόγου, ο επιχειρηματίας και e-εκδότης Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Η Ελλάδα χρειάζεται να κάνει μια πραγματικά μεγάλη ρήξη. Όχι την εύκολη, αλλά με τραγικές συνέπειες ρήξη με το ευρωπαϊκό της μέλλον. Χρειάζεται ρήξη με το πελατειακό κράτος, την ατέλειωτη γραφειοκρατία, τα συμφέροντα των μικρών και μεγάλων συντεχνιών, το παλιό και φθαρμένο διακομματικά πολιτικό σύστημα.

Τις δύσκολες αυτές ώρες προέχει η επιβίωση της χώρας και η επιβίωση αυτή επιβάλλει συγκλίσεις και ευρύτερες συναινέσεις.

Η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού προχωρεί με πολίτες και κοινωνικές ομάδες αποφασισμένες να κάνουν τη ρήξη που χρειάζεται η χώρα. Ταυτόχρονα προγραμματίζει μια σειρά πρωτοβουλιών με πολίτες και προσωπικότητες, ιδιαίτερα από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και από τον χώρο των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων και κινήσεων. Μπορούμε να συμπλεύσουμε όλοι σ’ ένα μεγάλο, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, ευρωπαϊκό ποτάμι, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κύριος Μεϊμάρογλου .

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews