Ελλάδα

Το Ποτάμι παρομοιάζει τον Αριστείδη Μπαλτά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το Ποτάμι παρομοιάζει τον Αριστείδη Μπαλτά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Το Ποτάμι σε ανακοίνωση που εξέδωσε παρομοιάζει τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ούν.

Μάλιστα η Σεβαστουπόλεως χαρακτηρίζει τον υπουργό ως “Κιμ Γιονγκ Μπαλτάς. Ο λόγος για αυτή την επίθεση δόθηκε εξαιτίας της απόφασης του κυρίου Μπαλτά να καταργήσει τρία αγγλόφωνα προπτυχιακά τμήματα στη Ρόδο, την Κρήτη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα:

“Ο υπουργός Παιδείας διαλύει συστηματικά τα λίγα θετικά που είχαν γίνει στην εκπαίδευση τα προηγούμενα χρόνια. Θύματα των ιδεοληψιών του υπουργού πέφτουν αυτή τη φορά τα αγγλόφωνα τμήματα των πανεπιστημίων τα οποία προσελκύουν φοιτητές από το εξωτερικό, βοηθούν στην εξωστρέφεια της χώρας και φέρνουν έσοδα στα άδεια κρατικά ταμεία.

Τη στιγμή που σε όλες τις χώρες πέφτουν τα σύνορα στον τομέα της γνώσης και γίνονται προσπάθειες προσέλκυσης επιστημόνων και φοιτητών, εμείς υψώνουμε τείχη απομόνωσης, διώχνουμε καταξιωμένους διεθνώς επιστήμονες που ήρθαν αφιλοκερδώς να βοηθήσουν την Ελλάδα, κλείνουμε την πόρτα σε ξένους που θέλουν να σπουδάσουν εδώ κι αποκηρύσσουμε την αριστεία. Επιστρέφουμε σε ό,τι πιο αποτυχημένο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν τη στιγμή που θα έπρεπε να τρέχουμε για να καλύψουμε τη χαμένη απόσταση από τις ανεπτυγμένες χώρες. Τι άλλο έχει απομείνει για να καταστρέψει ο κ. Μπαλτάς;”

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews