Ελλάδα

Το ρεκόρ Γκίνες στην Bachata θέλουν να σπάσουν στην Καλαμάτα

Το ρεκόρ Γκίνες στην Bachata θέλουν να σπάσουν στην Καλαμάτα

Ραντεβού στις 27 Σεπτεμβρίου δίνουν οι πολίτες της Καλαμάτας στην κεντρική πλατεία της πόλης, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία χορευτική διοργάνωση, με σκοπό να «σπάσουν» το ρεκόρ Γκίνες στο λατινοαμερικανικό χορό Bachata (μπατσάτα). Οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.000 και οι πρόβες ξεκινούν την Πέμπτη, 27 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Κάστρου, ενώ μία ακόμη πρόβα θα γίνει το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου, 29 Αυγούστου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη «Λευκή Νύχτα». 

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, χθες, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, ανέφερε πως το εγχείρημα θα συμβάλει στη διεθνή προβολή της πόλης, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, και θα την ωφελήσει ποικιλόμορφα.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής, ο Μάριος Ιωαννίδης, σημείωσε πως έχουν, ήδη, δηλώσει συμμετοχή περίπου 700 άτομα, από σχολές χορού 22 πόλεων της Ελλάδας και της Κύπρου.

Για το «σπάσιμο» του ρεκόρ απαιτείται να χορέψουν περισσότερα από 704 άτομα, πάνω από 15 λεπτά, χωρίς λάθη, τη χορογραφία που έχει ετοιμαστεί γι’ αυτόν τον σκοπό. Όποιος κάνει λάθος θα αποκλείεται και γι’ αυτό ζητείται όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή.

Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης, η χορογραφία μπορεί να ακολουθηθεί από οποιονδήποτε, ανεξάρτητα αν είναι χορευτής ή όχι, αρκεί να παρακολουθήσει μία από τις δίωρες πρόβες που θα γίνουν, και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να στηρίξουν το εγχείρημα.

Η πιστοποίηση του ρεκόρ θα γίνει σχεδόν ένα μήνα μετά το εγχείρημα και αφού οι κριτές εξετάσουν προσεκτικά τα στοιχεία που θα τους δοθούν, ενώ στην Καλαμάτα θα βρεθεί κριτής από τον οργανισμό των ρεκόρ Γκίνες, προκειμένου να εκπαιδεύσει 12 εθελοντές για τον ρόλο του κριτή.

Πηγή topontiki

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link