Κόσμος

Τον Απρίλιο η απολογία του Όσκαρ Πιστόριους

Τον Απρίλιο η απολογία του Όσκαρ Πιστόριους

Παρατείνεται η αγωνία του παραολυμπιονίκη , καθώς σήμερα, Παρασκευή (28/3), η δίκη του στην Πρετόρια αναβλήθηκε για τις 7 Απριλίου, όπου αν κριθεί ένοχος αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

Σύμφωνα με την δικαστή Θοκοζίλε Μασίπα η δίκη αναβλήθηκε επειδή ασθένησε ένα από τα μέλη του δικαστηρίου και χωρίς αμφότερα τα συγκεκριμένα μέλη, δηλαδή τους ειδικούς νομικούς που έχει ορίσει η ίδια ως βοηθούς στη δίκη, η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε κανονικά την διαδικασία και πρότεινε την αναβολή της δίκης.

Η εισήγησή της έγινε δεκτή τόσο από τους εισαγγελίες όσο και από τους συνηγόρους. Στη δίκη, στην οποία δεν υπάρχουν ένορκοι, έχουν καταθέσει τις τελευταίες 15 μέρες μάρτυρες κατηγορίας και σήμερα θα ξεκινούσαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης, με πρώτο μάλλον τον ίδιο τον κατηγορούμενο. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC στην Πρετόρια, ο παραολυμπιονίκης αθλητής δεν υποχρεώνεται από τον νόμο να καταθέσει, όμως είναι ο μοναδικός μάρτυρας του φόνου της συντρόφου του.

Ο Πιστόριους αρνείται ότι σκότωσε εκ προθέσεως την σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ τον Φεβρουάριο του 2013 και υποστηρίζει ότι την πέρασε για διαρρήκτη. Όπως έχει ισχυριστεί ο αθλητής, νόμιζε ότι η σύντροφος του βρισκόταν στο κρεβάτι όταν την πυροβόλησε έξω από την κλειστή πόρτα της τουαλέτας. Πολλοί γείτονες του Πιστόριους κατέθεσαν ότι τη νύχτα που σκοτώθηκε η Στέενκαμπ άκουσαν τις φωνές μίας γυναίκας και στη συνέχεια.

Πηγή enet

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews