Ελλάδα

Τουρκία: Στον Ερντογάν επέστρεψε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Τουρκία: Στον Ερντογάν επέστρεψε η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Αναμένονται τα επόμενα βήματα του Τούρκου προέδρουΟ πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου επέστρεψε το απόγευμα της Τρίτης στον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που είχε λάβει τον Ιούλιο.

Η παράδοση της εντολής έγινε στη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δύο άνδρες στο Προεδρικό Μέγαρο και την επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της η προεδρία.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και το εθνικιστικό ΜHP.

Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, ο Ερντογάν μπορεί να επιλέξει να δώσει την εντολή στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του Κοινοβουλίου, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό (CHP), αν και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού.

Εάν δεν σχηματιστεί κυβέρνηση μέχρι τις 23 Αυγούστου ο πρόεδρος θα πρέπει να αναθέσει σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε νέες βουλευτικές εκλογές το φθινόπωρο.

Νωρίτερα, το CHP είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διακομματική υπηρεσιακή κυβέρνηση, εάν δεν συμμετείχε σε αυτή το φιλοκουρδικό HDP.

Από την πλευρά του, το HDP ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτό στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε διακομματική υπηρεσιακή κυβέρνηση, εάν χρειαστεί.

Πηγή tovima

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link