Κόσμος

Τουρκική γεώτρηση στ’ ανοιχτά της Κύπρου προανήγγειλε ο Erdogan

Τουρκική γεώτρηση στ’ ανοιχτά της Κύπρου προανήγγειλε ο Erdogan

Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάσει τη δική της πλατφόρμα στο δικό της ναυπηγείο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Tayyip Erdogan, μιλώντας σε τελετή για τα 60 χρόνια τουρκικού πετρελαίου, λέγοντας ότι σύντομα θα κάνουν γεώτρηση στα ανοιχτά της Κύπρου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Φιλελεύθερος” ο Erdogan είπε πως όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν λαμβάνει υπόψη τις δικές τους προειδοποιήσεις, τότε και η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες της για φυσικό αέριο στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, είπε ότι “η Τουρκία πλέον δραστηριοποιείται όχι μόνο στα δικά της εδάφη αλλά και στο Αζερμπαϊτζάν, το Ιράκ, την Κύπρο, τη Λιβύη” και πρόσθεσε ότι ειδικά για τις εξελίξεις “στο νότιο μέρος της Κύπρου πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι εξελίξεις από τις οποίες θα μείνουμε μακριά”.

“Όσο ο ελληνοκυπριακός τομέας δεν λαμβάνει υπόψη τις δικές μας προειδοποιήσεις κι εμείς θα συνεχίσουμε εκεί τις δικές μας εργασίες. Δόξα τω Θεό κάνουμε τις έρευνές μας με το δικό μας πλοίο. Πολύ σύντομα θα κάνουμε και τη δική μας γεώτρηση. Εμείς από την αρχή λέγαμε να λυθεί αυτό το πρόβλημα στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων”, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Επιπλέον εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιτυχία στη διπλωματία ενέργειας που έχει επιτευχθεί στο Ιράκ θα επιτευχθεί και στην Κύπρο.

“Το πλοίο Barbaros έχει αγοραστεί από το εξωτερικό. Τώρα κατασκευάζουμε το δικό μας πλοίο στην Τούζλα. Μακάρι τον Ιανουάριο να αρχίσουμε εργασίες γεώτρησης στη Μαύρη Θάλασσα”, ανέφερε ο Erdogan.

“Γι αυτό μπορούμε δόξα τω Θεό να κατασκευάσουμε τη δική μας πλατφόρμα στο δικό μας ναυπηγείο. Πού είμαστε και πού φτάσαμε, μπορούσαμε πριν 12 χρόνια, να τα συζητούμε αυτά; Η Τουρκία μετατρέπεται με ταχύτητα σε βάση ενέργειας στην περιοχή”.

Πηγή capital.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews