Κόσμος

Η τουρκική κυβέρνηση προσέλαβε 6.000 νέους χρήστες Twitter για να κάνουν προπαγανδιστικές δημοσιεύσεις

Η τουρκική κυβέρνηση προσέλαβε 6.000 νέους χρήστες Twitter για να κάνουν προπαγανδιστικές δημοσιεύσεις

Ας πούμε ότι είστε μια κυβέρνηση που αντιμετώπισε πρόσφατα μαζική αντίθεση της κοινής γνώμης, που διοργανώθηκε μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αρκετά κακό για να σκεφτείτε την οριστικήαπαγόρευση του Twitter. Ποιο είναι το επόμενο βήμα σας;

Αν είστε Τουρκία, αρχίζετε να παίζετε μόνοι σας αυτό το παιχνίδι.

Το κυβερνών κόμμα της χώρας AKP το κόμμα έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει μία ομάδα 6.000 μελών, που θα αφοσιωθεί στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Wall Street Journal.

Ο στόχος είναι να προσλάβει ως επί το πλείστον νέους ανθρώπους και να επικεντρωθεί κατά κύριο λόγο στο Twitter και το Facebook, αν και θα δοθεί σχετική προσοχή σε Instagram και YouTube.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος του κόμματος που αναφέρεται στο περιοδικό χαρακτήρισε το έργο ως «Στόχο στην ανάπτυξη μιας θετικής πολιτικής γλώσσας την οποία διδάσκουν στους εθελοντές μας» και ότι «όταν το αντίπαλο στρατόπεδο εξαπολύει παραπληροφόρηση για το κόμμα, θα τα διορθώσουμε με έγκυρες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας πάντα θετική γλώσσα».

Άλλες χώρες, και συγκεκριμένα η Κίνα και το Βιετνάμ, χρησιμοποιούν επίσημα παρόμοιες τακτικές προπαγάνδας.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο, το ΑΚΡ έλαβε ηχηρές διεθνείς επικρίσεις για τη βίαιη καταστολή της λαϊκής εξέγερσης σε μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να αντικαταστήσει το Gezi Istanbul Park.

Εκείνη την εποχή, η Τουρκία συνέλαβε τουλάχιστον 29 άτομα ήταν για tweeting “παραπλανητικών πληροφορι’ων» ή «προπαγάνδας».

Πηγή dailydot.com

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews