Πολιτική

Τρίμηνη παράταση για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο ζήτησε ο Μητσοτάκης

Τρίμηνη παράταση για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας στο Δημόσιο ζήτησε ο Μητσοτάκης

Δεν απάντησε η τρόικα στο αίτημα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης – Γιατί η κυβέρνηση θέλει να ετοιμάσει τους άλλους 12.500 «διαθέσιμους» μέχρι τον Μάρτιο του 2014 Απολύσεις στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες προαναγγέλει ο Κυρ.Μητσοτάκης και ζητά να συμπεριληφθούν στη λίστα των 15.000 δημ.υπαλλήλων που θα απομακρυνθούν

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της Τρόικας σήμερα το πρωί. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παρέδωσε στους εκπροσώπους των δανειστών των απολογισμό των τριών μηνών που μεσολάβησαν από την προηγούμενη επίσκεψη.

Επιπλέον, έθεσε τρία αιτήματα, που θα διευκολύνουν την διαδικασία των μεταρρυθμίσεων. Κατ’ αρχή ζητήθηκε να δοθεί παράταση για το επόμενο κύμα Διαθεσιμότητας, το οποίο έχει συμφωνηθεί να εφαρμοστεί ως το τέλος του χρόνου. Η παράταση που ζητήθηκε είναι αντί για Δεκέμβριο οι επόμενοι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι να τεθούν σε διαθεσιμότητα έως το Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Επίσης, ζητήθηκε σε περίπτωση που προκύψουν απολύσεις από την αμυντική βιομηχανία να συμπεριληφθούν στον αριθμό των 15.000 απολύσεων που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Τέλος, το ίδιο ζητήθηκε και γι’ αυτούς που θα δουν την πόρτα της εξόδου και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να εργάζονται στις δημόσιες υπηρεσίες, λόγω προσωρινών διαταγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επιχείρημα που αναπτύχθηκε από πλευράς υπουργείου ώστε να δοθεί η παράταση ήταν πως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αποφευχθούν οι οριζόντιες περικοπές. Το δεύτερο κύμα των 12.500 υπαλλήλους θα προέλθει από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, Υγεία και ασφαλιστικά ταμεία.

Οι εκπρόσωποι της Τρόικας επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν την Παρασκευή το μεσημέρι, οπότε ορίστηκε νέα συνάντηση.

Όπως υπογραμμίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, μετά το τέλος της συνάντησης, ο στόχος της κυβέρνησης είναι «να ξεφύγουμε από αυτό που λέμε κινητικότητα και να πάμε πλέον στον πυρήνα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και της διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σιγά σιγά φεύγουμε από το ποσοτικό και πάμε στο ποιοτικό».

Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για δύο ώρες και διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά.

Πηγή protothema.gr/ Ανδρέας Μπελεγρής

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews