Αθλητικά

Τρινκιέρι: «Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια»

Τρινκιέρι: «Εξαιρετική ομαδική προσπάθεια»

Ο Αντρέα Τρινκιέρι εξήρε την ανταπόκριση των παικτών του στις δυσκολίες του αγώνα με την Τουρκία.

Τυχερός που οι παίκτες του εφαρμόζουν το πλάνο του στο ακέραιο δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι μετά τη μεγάλη νίκη της Εθνικής επί της Τουρκίας.

«Ήταν μία εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Παίξαμε έξυπνα, σαν ομάδα, όλοι οι παίκτες έδωσαν κάτι. Πολλοί προπονητές έχουν καλές ιδέες, αλλά οι τυχεροί είναι αυτοί που τις εφαρμόζουν οι παίκτες μας. Έπρεπε να αλλάξουμε τα πλάνα μας σε ένα βράδυ, ειδικά στην επίθεση. Δουλέψαμε σε κάποια μικρά πράγματα, τίποτα ξεχωριστό, αλλά οι παίκτες τα ακολούθησαν. Αξιοποιήσαμε το ύψος μας και δεν κουβαλήσαμε πολύ την μπάλα. Όλοι οι παίκτες ήταν πολύ καλοί. Ήταν μια σημαντική νίκη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Δεν ξέρω αν υπάρχει τέλειο παιχνίδι, αλλά σήμερα είχαμε τέλεια προσπάθεια κι αυτό είναι κάτι πολύ καλό για το μέλλον», τόνισε.

Για την απουσία του Σπανούλη είπε: «Θα χαρώ να τον έχουμε αύριο. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο Βασίλης για μας, αλλά μια καλή ομάδα πρέπει να παίζει και να αντιμετωπίζει τις δυσκολίες. Κατανείμαμε τις αρμοδιότητες του Σπανούλη στο παιχνίδι μας και ο καθένας ήταν πολύ καλός στο ρόλο του».

Αναφορικά με την επιθετική παραγωγή της ομάδας, ανέφερε: «Όλοι ξέρουμε πως η επίθεση πουλά εισιτήρια, αλλά η άμυνα δίνει νίκες και τίτλους. Παίζουμε πολύ καλή ομαδική επίθεση, έχουμε καλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά θα υπάρξει μέρα που δεν θα πάνε καλά τα πράγματα και τότε πρέπει να στηριχτούμε στην άμυνά μας. Προτιμώ την πρόληψη από την καταστολή».

Τέλος, για τον αγώνα με την… πατρίδα του, Ιταλία, τόνισε: «Όταν παίζεις ένα παιχνίδι και βάζεις το προσωπικό μπροστά, μπορείς να το κερδίσεις μία φορά, αλλά θα χάσεις δύο. Είναι ένα παιχνίδι που προσφέρει βαθμούς και το αντιμετωπίζω μόνο ως τέτοιο. Αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα και είναι ένα ματς που δίνει δύο βαθμούς στο νικητή».

 

πηγή: sport-fm.gr

Σχόλια

Αθλητικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews