Ελλάδα

Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι ζητούν από τον Τσίπρα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις

Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι ζητούν από τον Τσίπρα να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις

Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι που κινούνται στον χώρο της Κεντροαριστεράς και έχουν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στο τραπέζι στις διαπραγματεύσεις.

Ο λόγος για τους κκ  Μελά, Ρομπόλη και Βεργόπουλο,οι οποίοι ζητούν ο πρωθυπουργός  να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας και να επανεξετάσει το δημοψήφισμα γιατί οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

Αναλυτικότερα

«Προς Πρωθυπουργό Αθήνα 30.06.2015
κ. Α. Τσίπρα

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους λόγους που σας οδήγησαν στην διακοπή των διαπραγματεύσεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι με τις εκβιαστικές ενέργειες τους οι δανειστές στοχεύουν στην δημιουργία <<ασύμμετρων σχέσεων εξάρτησης>> με την χώρα μας.

Όμως ακόμα και στις συνθήκες αυτές που ο συσχετισμός των δυνάμεων είναι σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρούμε ότι το βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας δεν συμπίπτει με την επιλογή της διακοπής των διαπραγματεύσεων, γιατί αντικειμενικά περιορίζει τη δυνατότητα κατάθεσης και διαπραγμάτευσης εναλλακτικών και έντιμων λύσεων με τις λιγότερες συνέπειες για τη χώρα μας και το λαό μας.

Για τους λόγους αυτούς, σας καλούμε με πολιτική γενναιότητα και εντιμότητα, που άλλωστε σας διακρίνει, να αναλάβετε πρωτοβουλία επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και επανεξέτασης του δημοψηφίσματος της Κυριακής 05.07.2015, το οποίο εκτιμούμε ότι, εξ αντικειμένου, δεν μπορεί να δώσει βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο.

Με τιμή,
Κώστας Βεργόπουλος
Κώστας Μελάς
Σάββας Ρομπόλης».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews