Ελλάδα

Τρομάζει η επόμενη μέρα στο εσωτερικό της χώρας

Τρομάζει η επόμενη μέρα στο εσωτερικό της χώρας

Έντονος προβληματισμός υπάρχει τοσο στις αγορές οσο και στους πολιτικούς παράγοντες αυτής της χώρας,οσον αφορά το τί μέλλει γενέσθαι την επόμενη μέρα.

Στο τραπέζι έχουν πέσει όλα τα σενάρι,α είτε επικρατήσει το ΝΑΙ , είτε το ΟΧΙ.

Απο την πλευρά της κυβέρνησης στην περίπτωση του ΝΑΙ,-με βάση τα όσα ειπε ο Αλέξης Τσίπρας- θα υπάρξει αυτόματη κύρωση της προτεινόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και προώθηση εφαρμοστικών νόμων.

Το ερώτημα ειναι αν αυτό θα γίνει με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Με δηλώσεις τους ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Ντόρα Μπακογιάννη άφησαν να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός μπορει να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής μιας κυβέρνησης η οποία θα στηρίξει το ευρωπαϊκό όραμα.

Από την άλλη όμως προκύπτει  το ζήτημα ειναι πώς θα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα.

Αν ο πρωθυπουργός αποφασίσει να αποχωρήσει μένοντας εκτός κάδρου από μνημονιακές αποφάσεις, μέρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να στηρίξει νομοθετικές διαδικασίες, ώστε να μην γίνουν εκλογές.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα πάει σε εκλογές, αλάα θα ζητήσει παράταση προγράμματος, ώστε να υπάρξουν εκλογές το φθινόπωρο.

Υπάρχει έντονος προβληματισμός με ποιες συνθήκες θα λειτουργήσει μια κυβέρνηση, η οποία αμφισβητείται .

Στην περίπτωση του ΟΧΙ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να φέρει συμφωνία σε 48 ώρες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οποιαδήποτε μορφή πρότασης θα ειναι επώδυνη με τον κύριο Σόιμπλε να τονίζει οτι το ΟΧΙ ειναι μια μορφή απόρριψης της ευρωπαϊκής πορείας.

Οι εκτιμήσεις επενδυτικών οίκων αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει “τιμωρία” και  ” ατύχημα” την ωρα που υπάρχει φόβος για άνοδο της αριστεράς στις χώρες του νότου.

Μπαίνουμε λοιπον στην τελική ευθεία με τις αντοχές του πιστωτικού συστήματος να είναι περιορισμένες και με την οικονομία σε πολυ δύσκολη κατάσταση, λογω των μικρών εσόδων από την αγορά και τον τουρισμό.

Σ. Γ.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews