Κοινωνία

Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας-Υποψίες για γνωστή τρομοκρατική οργάνωση (εικόνες)

Τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας-Υποψίες για γνωστή τρομοκρατική οργάνωση (εικόνες)

Οι τρομοκράτες χτύπησαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα κοντά στο γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ στη χώρα μας στην οδό Αμερικής. Την ίδια ώρα Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ψάχνουν τις κάμερες της περιοχής για να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των τρομοκρατών.

Στο μεταξύ η Αντιτρομοκρατική πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης καθώς ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι τρομοκράτες θυμίζουν τις τακτικές που ακολουθούσε ο Επαναστατικός Αγώνας κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής του δράσης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις κάμερες φαίνεται το αυτοκίνητο την ώρα που σταθμεύει έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μπορούν να γίνουν διακριτά τα χαρακτηριστικά του τρομοκράτη.

Από την άλλη πλευρά οι ζημιές από την έκρηξη περιμετρικά του σημείου που χτύπησαν οι τρομοκράτες είναι πολύ μεγάλες, ενώ οι καταστηματάρχες στη γύρω περιοχή και συγκεκριμένα σε ακτίνα 200 μέτρων μετρούν τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους. Παράλληλα σημαντικές φθορές στην πρόσοψή του έχει υποστεί το θέατρο Αλίκη, ενώ η παράσταση που παίζεται αυτή την περίοδο, αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας.

Ακόμη αρκετές φθορές έχει υποστεί το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, της Τράπεζας Πειραιώς, και το κτίριο που στεγάζεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Η οδός Αμερικής ανάμεσα στη Σταδίου και την Πανεπιστημίου είναι κλειστή από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Είναι άξιο αναφοράς  ότι οι επιτελείς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχαν ενημερώσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι υπάρχουν πληροφορίες  για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, πιθανότατα σε χρηματοοικονομικό στόχο.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από το σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης.

simeio ekrixis

amerikis-ekrixi

tromokratia-amerikis

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews