Πολιτική

Τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων καταθέτει η ΔΗΜΑΡ

Τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων καταθέτει η ΔΗΜΑΡ

Τροπολογία για την αναστολή κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων σε περίπτωση εμπλοκής στελεχών τους σε εγκληματικές δραστηριότητες, κατέθεσαν τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος που θα συζητηθεί αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται ότι στο ίδιο νομοσχέδιο, έχουν κατατεθεί σχετικές τροπολογίες, τόσο από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη όσο και από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροπολογία των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, Ασημίνας Ξηροτύρη και Νίκης Φούντα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι για τα κοινοβουλευτικά στελέχη κρίνεται επαρκής η διαδικασία -αξιολόγησης των στοιχείων από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και την Ολομέλεια προκειμένου να ανασταλεί προσωρινά η χρηματοδότηση».

Ειδικότερα, στην τροπολογία προβλέπεται ότι:

«Σε περίπτωση άσκησης δίωξης κατά του αρχηγού κόμματος ή του προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας ή κατά περισσοτέρων του ενός δεκάτου και σε κάθε περίπτωση περισσοτέρων των δύο μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας ή του ενός πέμπτου των ευρωβουλευτών ή του ενός δέκατου των μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησης κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, σύμφωνα με το καταστατικό τους, για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, αναστέλλεται κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση».

Σε περίπτωση εκδόσεως αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης, αίρεται αναδρομικά η αναστολή και καταβάλλονται άτοκα στον δικαιούχο τα παρακρατηθέντα ποσά.

 

πηγή: newsbomb.gr

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews