Ελλάδα

Τσακαλώτος: Λάθος μας που στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση

Τσακαλώτος: Λάθος μας που στις 20 Φεβρουαρίου δεν εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση

Για λάθος της κυβέρνησης που δεν εξασφάλισε μαζί με την υπογραφή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου και την εκταμίευση των χρημάτων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Εμείς κάναμε ένα λάθος, όταν μπήκε η υπογραφή στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, ότι δεν σιγουρέψαμε πως αυτή η συμφωνία θα ήταν το σήμα προς την ΕΚΤ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη ρευστότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ωστόσο, τόνισε ότι είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη και του Μ. Ντράγκι, παρουσία του ιδίου, κατά την οποία ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πει πως «εάν υπήρχε συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, αυτό θα ήταν το σήμα που χρειαζόταν, δεν το έκανε». Επιπλέον έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης προς και από τους δανειστές, αναφέροντας πως οι συλλογικές συμβάσεις δεν είναι απλώς ένα δικαίωμα αλλά αποφέρει και οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα.

«Οι συλλογικές συμβάσεις, εκτός από δικαίωμα, αποφέρει και οικονομικά αποτελέσματα στη χώρα» δήλωσε και εξήγησε ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί η κυβέρνηση να ακολουθήσει νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Τέλος, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα (εκλογές ή δημοψήφισμα) σε περίπτωση ρήξη με τους εταίρους.

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link