Ελλάδα

Τσακαλώτος: «Ζωής θέλοντος θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή»

Τσακαλώτος: «Ζωής θέλοντος θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή»

Χρειάστηκαν μαραθώνιες διαπραγματεύσεις για την τελική επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά αυτή επήλθε τελικά και αναμένεται να έρθει στη Βουλή για ψήφιση μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης βγήκαν νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου πραγματοποιήθηκαν οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, ωστόσο, πριν την αποχώρησή του ο υπουργός Οικονομικών έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Τσακαλώτος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι κυβέρνηση και θεσμοί κατάφεραν να λύσουν τα βασικά ζητήματα που τους ταλαιπώρησαν, ενώ σημείωσε πως έγιναν κάποιοι συμβιβασμοί σε όλα τα θέματα, όπως για το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, για τα «κόκκινα δάνεια» και για την Ενέργεια.

«Τα βασικά ζητήματα που μας ταλαιπώρησαν, νομίζω ότι τα λύσαμε. Και για το Ταμείο και για τα κόκκινα δάνεια και για την Ενέργεια, γίνανε κάποιοι συμβιβασμοί σε όλα αυτά τα ζητήματα», είπε, σημειώνοντας πως εκτός από αυτές τις «μία-δύο λεπτομέρειες που θα συζητηθούν τώρα σε κάποιες ομάδες για να τις λύσουν», υπάρχει «άσπρος καπνός».

Ωστόσο, ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τα επόμενα βήματα για το δάνειο και το πότε θα κατατεθεί η συμφωνία στη Βουλή ο υπουργός απάντησε λέγοντας πως… «ζωής θέλοντος» θα γίνουν, τονίζοντας πως εκείνος δεν ξέρει αυτά τα διαδικαστικά και ασχολείται μόνο με τη διαπραγμάτευση.

«Δεν ξέρω εγώ αυτά τα διαδικαστικά. Εγώ ασχολούμαι με τη διαπραγμάτευση. Και Ζωής θέλοντος…», είπε χαρακτηριστικά σε σπαστά ελληνικά ο γεννημένος στην Ολλανδία κ. Τσακαλώτος ο οποίος -προφανώς- ήθελε να χρησιμοποιήσει τη φράση «Θεού θέλοντος».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews