Ελλάδα

Τσακαλώτος:Όσα είπε η αντιπολίτευση για μη διαπραγμάτευση δεν στέκουν. Κερδίσαμε και χάσαμε πράγματα

Τσακαλώτος:Όσα είπε η αντιπολίτευση για μη διαπραγμάτευση δεν στέκουν. Κερδίσαμε και χάσαμε πράγματα

O υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στον επώδυνο συμβιβασμό της κυβέρνησης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

«Υπάρχουν προβληματικά στοιχεία», είπε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στη νέα ρύθμιση για τα στεγαστικά «κόκκινα» δάνεια ενώ επεσήμανε πως «όμως, ότι ο Τσίπρας είναι ο πρωθυπουργός των πλειστηριασμών φοβίζουν τον κόσμο, τρομοκρατούν και δημιουργούν προβλήματα στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και δεν κερδίζει κανείς».

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ για να χαμηλώσουν τους αντιπολιτευτικούς τόνους.

Ακόμη τόνισε πως  «την προηγούμενη Κυριακή η τελική απόφαση του κουαρτέτου ήταν η προστασία να αφορά μόνο το 25%. Μας είπαν ότι τα στεγαστικά έχουν σημασία για την ανακεφαλαιοποίηση. Το καλοκαίρι ήταν για το Grexit και τώρα για τα στεγαστικά. Τελικά καταφέραμε να βάλουμε δύο ζώνες προστασίας», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «πριν από τρεις ημέρες για τις 100 δόσεις η γραμμή του κουαρτέτου ήταν αν χάσει κάποιος μια μέρα πληρωμής οποιασδήποτε φορολογικής υποχρεώσεις χάνει αυτόματα και την ρύθμιση και το δικαίωμα υπαγωγής στην ρύθμιση με τις 12 δόσεις».

Όσον αφορά, τις 100 δόσεις ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «διαπραγματευτήκαμε σκληρά και αυτή η σκληρή τιμωρία (σ.σ. αποβολή από την ρύθμιση των 100 δόσεων) θα γίνει σταδιακά»!

Αναφορικά για την ρύθμιση φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων είπε ότι «ήταν αμείλικτοι οι θεσμοί και διαπραγματευτήκαμε για ειδικό κώδικα στην φορολογία ώστε όλα αυτά τα ενοίκια να φορολογηθεί όταν θα τα εισπραχθούν».

«Όσα είπε η αντιπολίτευση για μη διαπραγμάτευση δεν στέκουν. Κερδίσαμε και χάσαμε πράγματα», είπε ακόμη.

Από την άλλη πλευρά σχολιάζοντας τους πλειστηριασμούς και τις επικείμενες αλλαγές στο νόμο Κατσέλη σημείωσε ότι  το εισοδηματικό κριτήριο για την υπαγωγή στην νέα -υπό όρους- ρύθμιση φθάνει έως και 35.000 ευρώ όσο είναι και το εισόδημα του 94% των ελληνικών νοικοκυριών. Σημείωσε δε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις το βάρος των κόκκινων δανείων επιμερίζεται στους φορολογούμενους, τις τράπεζες και το κράτος.

Τέλος, υποστήριξε ότι «ο χάρτης ολοκληρώνεται βήμα – βήμα, με κόστος και συμβιβασμούς αλλά έχει δυνατότητα υπό όρους να βγάλει την χώρα από την κρίση».

Άγρια κόντρα με Θεοχάρη

Ο υπουργός Οικονομικών στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού λέγοντας μάλιστα ότι ”έχει χάσει κάθε ελπίδα για εκείνον”.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος “για τον κ. Θεοχάρη έχω χάσει κάθε ελπίδα, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα για όλους”.

Λίγο λεπτά μετά ο Χάρης Θεοχάρης απάντησε στις αιτιάσεις του υπουργού “καρφώνοντάς τον για την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

“Eλπίδα θα υπάρξει όταν θα ο κ. υπουργός θα καταφέρει να πιάσει την φοροδιαφυγή. Τότε θα υπάρχει ελπίδα. Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης δεν μπορούν να το αντέξουν ούτε οι βουλευτές σας. Αν συνεχίσετε έτσι, δεν θα σας μείνει κανένας στην κοινοβουλευτική ομάδα”, είπε ο κ. Θεοχάρης.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews