Ελλάδα

Τσίπρας: «Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά»

Τσίπρας: «Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά»

«Tο 2014 δεν είναι 2012».

Σφοδρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα, εξαπέλυσε από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του; Και να αποκαλύπτει σήμερα με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα το πόσο πολύ φοβάται. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Στο άρθρο του ο κ. Σαμαράς «διαστρεβλώνει το πρόγραμμά μας, και κρύβει το δικό του το οποίο αποκαλύπτουν τα email προς την τρόικα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Και επειδή τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μη τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ο χρόνος της συγκυβέρνησης τελείωσε και είπε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά. Με κυβέρνηση του λαού, πολιτική για το λαό, εξουσία με το λαό. Με το ΣΥΡΙΖΑ κορμό της νέας κυβέρνησης και προωθητική δύναμη της μεγάλης αλλαγής. Γιατί το 2014 δεν είναι 2012».

«Τον Ιούνιο του 2012 έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση. Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Όπως το ακούσατε. ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ. Μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν κανονικά. Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ», επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όσον αφορά στην προεδρική εκλογή, υποστήριξε ότι οι βουλευτές δεν πρόκειται να κληθούν να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου, αλλά θα ψηφίσουν για το εάν τα e-mail προς την τρόικα θα γίνουν νόμος. «Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας: την απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Αντ. Σαμαράς μέσω του άρθρου του με τίτλο «Διπλό «άνοιγμα» του Αντώνη Σαμαρά» απευθύνει έμμεση πρόσκληση στους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝ.ΕΛ να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην προεδρική εκλογή. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός καλεί όλους τους βουλευτές να απορρίψουν τον εκφοβισμό, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ και διατυπώνει δύο ερωτήματα:

– «Οσοι μέχρι πριν έναν χρόνο συμπαρατάχθηκαν με την κυβέρνηση κρατώντας τη σημαία της Ευρώπης, πώς μπορούν σήμερα να στηρίξουν μιαν εξέλιξη αντι-ευρωπαϊκή; Και μάλιστα την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε μετωπική σύγκρουση με όλη την Ευρώπη;»

– «Οσοι υπερθεμάτιζαν για την «υπεράσπιση των εθνικών μας θεμάτων» και την «ασφάλεια του πολίτη», πώς μπορούν σήμερα να συνταχθούν με τις «συνιστώσες» που υπερασπίζονται την προπαγάνδα των Σκοπίων, την «ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών» στην Ελλάδα και, σε κάθε ευκαιρία, το όργιο των «μπαχαλάκηδων»; «

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews