Ελλάδα

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν»

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν»

Μονόδρομος η αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε σημερινή του εισήγησή στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος μίλησε για την προοπτική μιας εκλογικής νίκης του κόμματος του και υπογράμμισε ότι η αυτοδυναμία, σε ενδεχόμενες εκλογές, είναι μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα, είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο μόνος δρόμος της επιτυχίας είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη Βουλή και αυτός ο δρόμος, όπως είπε, περνάει από τρεις προϋποθέσεις. Αυτές σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα είναι: Η καταπολέμηση του φόβου, η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού και η διεύρυνση των συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αποτιμώντας τις εξελίξεις της πρώτης φάσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας αποτελεί ένα θετικό βήμα, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε, ότι μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, θα εντείνει από καλύτερη θέση την προσπάθειά του να σπάσει το κλίμα του φόβου, να πείσει ότι η δημοκρατία δεν είναι απειλή, αλλά διέξοδος.

Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να μετατρέψουμε την προοπτική της εκλογικής μας νίκης από ελπίδα για την Ελλάδα, σε προσδοκία για όλη την Ευρώπη.Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters μάλιστα ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews