Κοινωνία

Τσίπρας: Πολιτική μας επιλογή το πρωτογενές πλεόνασμα

Τσίπρας: Πολιτική μας επιλογή το πρωτογενές πλεόνασμα

Βολές στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ παρουσίασε και το οικονομικό του πρόγραμμα, κατά την ομιλία προς του εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Η εναλλακτική ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη λύση και ζητούμενο είναι να πάει ο τόπος σ” αυτήν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να σωθεί», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Είναι πια κοινός τόπος, το να επιμένεις, όπως ο κ. Σαμαράς, σε μια πολιτική που όλοι πλέον, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, ομολογούν πως είναι λανθασμένη και καταστροφική, «είναι περισσότερο από σφάλμα – είναι έγκλημα». Έγινε πια σε όλους ξεκάθαρο, ότι το περίφημο «success story» δεν είναι παρά η κωδική ονομασία για το τρίτο Μνημόνιο», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε πως ακόμη και η κ. Μέρκελ άρχισε να λέει ότι δεν ευθύνεται αυτή για τα προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και είπε πως το κάνει αυτό για να αποσείσει τις ευθύνες της, επειδή βλέπει ότι δεν υπάρχει επιτυχία στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Αν υπήρχε επιτυχία θα έσπευδε να εισπράξει το «μπράβο», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «για µας σταθερή πολιτική επιλογή» αλλά υπογράμμισε ότι μία μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα το επιδιώξει μέσω της ανάπτυξης και της δίκαιης φορολόγησης.

 

πηγή: thepaper.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews