Ελλάδα

Τσίπρας: Στα κρίσιμα ζητήματα πρέπει να υπάρξει στοιχειώδης συννενόηση

Τσίπρας: Στα κρίσιμα ζητήματα πρέπει να υπάρξει στοιχειώδης συννενόηση

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της διαλόγου που είχε μπροστά στις κάμερες με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου αφού «περνάμε αυτές τις ημέρες ένα δύσκολο κάβο με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «πρέπει να προσπαθήσουμε να σφίξουμε τα δόντια για τις τελευταίες δύσκολες στροφές και να έχουμε τη σκέψη μας παράλληλα σε εκείνους που περνάνε πιο δύσκολα, να σταθούμε πλάι τους, να προστατέυσουμε το εισόδημα και να ανακτήσουν την εργασιακή τους ασφάλεια».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «δύσκολη» τη διαπραγμάτευση λέγοντας ότι «κύριο μέλημά μας ήταν η προστασία των αδυνάμων». ενώ εμφανίστηκε «ευτυχής» αναφορικά με το γεγονός ότι «προστατεύθηκε το 60%, όσοι, δηλαδή, δεν έχουν δυνατότητα και το εισόδημα να αποπληρώνουν τα δάνεια».

Ακόμη για άλλη μια φορά ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με την αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «αυτούς που έριξαν το κάρο από την κορφή στους πρόποδες και τώρα βρίσκονται στη γαλαρία και βλέπουν αυτούς που προσπαθούν να το ξαναφέρουν στην κορυφή», ενώ ζήτησε στα δύσκολα και μεγάλα ζητήματα «όπως το προσφυγικό, το ονοματολογικό, το ασφαλιστικό να υπάρχει στοιχειώδης συνεννόηση» ζητώντας από τον κ. Παυλόπουλο με το κύρος του να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά του, ο κ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ιδίως σε κρίσιμες στιγμές και πρόσθεσε: «Γιατί στις δύσκολες στιγμές εμφανίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος του Προέδρου, που ακριβώς είναι να επιδιώκει την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση στα μεγάλα θέματα, στα οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουμε διαφορές».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews