Ελλάδα

Τσίπρας στην ΕΡΤ:«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση-Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα»

Τσίπρας στην ΕΡΤ:«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση-Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα»

Αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ  για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός εμφανώς αμήχανος αρχικά δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση. Είναι μια ιστορική μέρα σήμερα. Μετά από δύο χρόνια αγώνων. Οι αγώνες δικαιώθηκαν. Σήμερα ανοίγει ξανά η ΕΡΤ και καλύπτεται μια ανάγκη του ελληνικού λαού στην έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση.

Είναι μεγάλο το στοίχημα. Να δείξουμε ότι ένας οργανισμός μπορεί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια αγαθά. Εξω από τη λογική του κρατισμού, Εξω από τη λογική της επιβολής των απόψεων της εκάστοτε κυβέρνησης. Η ΕΡΤ είναι ταυτόσημη με την ιστορία του ελληνικού λαού.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «την εικόνα τη δίνουμε ανοιχτά μέρα με τη μέρα. Αγωνιζόμαστε διαπραγματευόμενοι. Οσο στηρίζει ο λαός, η κυβέρνηση θα κρατάει δυνατά για τα αιτήματα του ελληνικού λαού.

Για μια συμφωνία που δεν θα είναι απλά συμφωνία, αλλά μια λύση που θα διατηρεί την κοινωνική συνοχή, με αναπτυξιακή λογική και θα δημιουργήσει συνθήκες βιωσιμότητας του χρέους».

Εν συνεχεία απευθυνόμενος για άλλη μια φορά προς τους συγκεντρωμένους ο πρωθυπουργός είπε ότι «Δεν ήρθα για να χαιρετίσω ήρθα για να συμμετάσχω σε αυτή τη γιορτή. Είναι γιορτή της δημοκρατίας. Την ΕΡΤ δεν την άνοιξε η κυβέρνηση, την άνοιξαν οι αγώνες του ελληνικού λαού.

Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Θα κριθούμε όλοι μας και εσείς εδώ από τη δουλειά σας. Για να δώσετε ένα άλλο δείγμα για το τι είναι ΕΡΤ. Θέλουμε μια δημόσια ΕΡΤ και όχι κρατική».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews