Ελλάδα

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή εντολή τετραετίας

Τσίπρας: Στόχος η καθαρή εντολή τετραετίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα  η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κύριος Τσίπρας έθεσε τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά  με την ανάληψη καθαρής εντολής τετραετίας και να αποκλείει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Ο κύριος Τσίπρας απηύθυνε έκκληση να μην μετατραπεί η εκλογική μάχη σε εμφύλιο της Αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλει αριστερό πρόγραμμα με στόχο να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου και την απεμπλοκή από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ.

Επίσης, δε δίστασε να σκιαγραφήσει τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές της προεκλογικής δουλειάς για τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε την αναγκαιότητα οργανωτικής ανασύνταξης του κόμματος και εξωστρεφούς δράσης, συνάντησης με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ.

Πρότεινε, επίσης, τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος, αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ, των μελών νομαρχιακών επιτροπών και βουλευτών, όπου και θα αποφασιστεί το εκλογικό πρόγραμμα.

Με βάση τα λεγόμενα του κυρίου Τσίπρα, ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες. Αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή.

Αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία. Και εν τέλει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό για τη χώρα αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτους.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι στόχος εκλογικός είναι η καθαρή εντολή τετραετίας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Στη σύσκεψη πέραν των μελών του οργάνου, συμμετέχουν και οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης, Χρήστος Μαντάς, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτης Βίτσας, Αριστείδης Μπαλτάς και Θεανώ Φωτίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να οριστούν και οι τρεις επιτροπές (εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας), των οποίων τη συγκρότηση είχε προτείνει ο κ. Τσίπρας στη συνεδρίαση της ΠΓ, την περασμένη Παρασκευή.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε και η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews