Ελλάδα

Τσίπρας στον Καμμένο: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»

Τσίπρας στον Καμμένο: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»

Την Δευτέρα και την Τρίτη στο πρωθυπουργικό επιτελείο έσβηναν και έγραφαν ονόματα αναφορικά με τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο υπήρξαν διαφωνίες ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τις προτάσεις του πρώτου.

Μια εξ αυτών ήταν γιατί ο κ.Καμμένος είχε ζητήσει από τον κ.Τσίπρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτικη να το πάρει ο Τέρενς Κουίκ, με τον πρωθυπουργό να λέει «όχι» στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο κ.Τσίπρας μόλις άκουσε το συγκεκριμένο όνομα γι αυτή τη θέση πετάχτηκε σαν ελατήριο από τη θέση του και είπε: «Αυτός; Σε αυτό το υπουργείο; Ούτε ένα στο εκατομμύριο»! Υπενθυμίζεται πως οι πληροφορίες ήθελαν Τσίπρα και Καμμένο να διαφωνουν για τα καθήκοντα του Τέρενς Κουίκ, ο οποίος στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετήσει επικεφαλής τον Τέρενς Κουίκ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο, και σε αυτήν την πρόταση η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν «όχι».

Ακόμη ο ΒΗΜΑτοδότης επισημαίνει πως ο Πάνος Καμμένος πρότεινε δύο κάθε φορά ώστε να επιλεγεί ο ένας και το σημαντικότερο, δεν έλεγε στους ενδιαφερομένους ποιους ακριβώς πρότεινε. Πέραν της Ελενας Κουντουρά και της Μαρίας Κόλλια πρότεινε και τον Ν. Νικολόπουλο. Φαίνεται πως του το είχε τάξει. Ελα όμως που ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε λόγω των γνωστών δηλώσεων του κ. Νικολόπουλου για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.

Ως εναλλακτική λύση πρότεινε τον Κ. Ζουράρι, τον οποίο μάλιστα έλεγε στους συνεργάτες του ότι τον θέλει ως υφυπουργό… Αμυνας. Οπως επίσης πρότεινε και τον Δ. Καμμένο ως «αυθεντία στα οικονομικά»! Μεταξύ Ζουράρι και Δ. Καμμένου ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον Δ. Καμμένο, χωρίς να γνωρίζει το παρελθόν του με το twitter.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews