Ελλάδα

Τσίπρας: Θα καθαρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο

Τσίπρας: Θα καθαρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο οικονομικό κανάλι SBC, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε αυτές τις εκλογές είναι επιτακτική η ανάγκη «να ξεμπερδέψουμε με όλο αυτό το σύστημα που κρατάει όμηρο την πολιτική ζωή του τόπου. Έτσι θα ανασάνει η πολιτική ζωή συνολικά».

Ακόμη απαντώντας στην ερώτηση «κάνατε εκλογικές αναμετρήσεις και τις έχετε κερδίσει όλες. Κάποιοι λένε ότι έχει άστρο ο Τσίπρας. Γι’ αυτή την εκλογή, την κρίσιμη της Κυριακής, πιστεύετε ότι την κερδίζετε από τα αποδυτήρια, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, ή ότι παίζετε εκτός έδρας και τα πράγματα είναι πιο δύσκολα;» ανέφερε τα εξής:

«Εκτός έδρας παίξαμε σε όλες τις αναμετρήσεις. Και σε αυτή παίζουμε εκτός έδρας με την έννοια ότι ο διαιτητής δεν παίζει 50-50, εάν θεωρήσουμε ότι διαιτητής είναι το σύστημα των ΜΜΕ το οποίο ενημερώνει τον κόσμο. Αλλά, ξέρετε, καμιά φορά υπάρχουν ομάδες, που πεισμώνουν και παίζουν καλύτερα όταν ο διαιτητής δεν σφυρίζει 50-50. Εμείς ανήκουμε σε αυτές τις ομάδες».

Επιπλέον, απαντώντας στην ερώτηση για το αν παραμένει ανοιχτή η πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους αποχώρησαν είπε πως «ο καθένας έχει διαλέξει τον δρόμο του και όταν κανείς διαλέγει τον δρόμο του, οι δρόμοι είναι σε διαφορετική κατεύθυνση, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Εγώ, κακία δεν κρατάω σε κανέναν, από εκεί και πέρα όμως, νομίζω ότι τα πράγματα είναι καθαρά. Όταν κάποιος επιλέγει σε μια κρίσιμη στιγμή, την ιδεολογική καθαρότητα και να μην λερώσει τα χέρια του και να κάθεται στη γωνιά και να λέει «τα δύσκολα έρχονται, εγώ σας προειδοποίησα», τότε επιλέγει μία θέση και στάση που για μένα, δεν είναι θέση και στάση της αριστεράς, που είναι χρήσιμη για τον τόπο. Της αριστεράς του 21ου αιώνα. Η αριστερά για να είναι χρήσιμη για τον τόπο, πρέπει να μην φοβάται να βάλει τα στήθη μπροστά και τα χέρια στη λάσπη. Γιατί αν δε βάλουμε εμείς τα χέρια στη λάσπη, ποιος θα τα βάλει; Ποιός θα στηρίξει τον πιο αδύναμο;». διερωτήθηκε.

Από την άλλη πλευρά αναφερόμενος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είπε ότι όλες οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών είναι θετικές, ενώ σημείωσε ότι η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Νοεμβρίου. Παράλληλα παρείχε τη διαβεβαίωση πως οι καταθέσεις των πολιτών είναι εγγυημένες. Επίσης, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι η Ελλάδα αν όχι το 2016, το 2017 θα μπορεί να βγει στις αγορές και να βγει από την κρίση.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να περιγράψει το σκηνικό της εκλογικής «μάχης» της Κυριακής τόνισε ότι «Είναι σαν να παίζουμε εκτός έδρας, με την έννοια ότι ο διαιτητής δεν παίζει 50-50 και είναι σαν να παίζουμε και με παίκτη λιγότερο».

 

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews