Κοινωνία

Τσίπρας: Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δημοψήφισμα

Τσίπρας: Την Κυριακή έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δημοψήφισμα

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατείας Συντάγματος ζήτησε εντολή σχηματισμού σταθερής κυβέρνησης.

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα για να διατηρήσουμε όσα κερδίσαμε στη διαπραγμάτευση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι  η αποψινή συγκέντρωση θυμίζει τις μεγάλες συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης και του «όχι» του λαού, υποστηρίζοντας μάλιστα πως στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας και νίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο θα κερδίσει τη Κυριακή αλλά θα πάρει εντολή σχηματισμού σταθερής και ισχυρής κυβέρνησης», υπογράμμισε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι «ξεμπερδεύουμε οριστικά από το παλιό».

Ακόμη απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του κόμματός του τόνισε ότι  αυτή τη φορά, θα συνεχίσει για μια ολόκληρη τετραετία την προσπάθεια που ξεκίνησε τον Γενάρη, να αλλάξει την Ελλάδα.

«Την Κυριακή έχουμε ένα ακόμα δημοψήφισμα Αν η Ελλάδα θα γυρίσει πίσω ή θα συνεχίσουμε μαζί προς την αξιοπρέπεια», ανέφερε και πρόσθεσε ότι όπως και τον Ιούλιο έτσι και τώρα ο λαός θα πει το μεγάλο «όχι» στην επιστροφή του παλιού.

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός, το δίλημμα είναι αν θα γυρίσει το παλιό που φόρτωσε τη χώρα χρέη ή αν θα σπάσουμε τα δεσμά του παρελθόντος, λέγοντας «όχι» ξανά, «”όχι” στο παλιό που είναι η ΝΔ του Μεϊμαράκη που έριξε τη χώρα στα βράχια και τώρα καιροφυλακτεί».

«Όχι στην επιστροφή του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Όχι στην παλινόρθωση καθεστώτος της ολιγαρχίας, της διαπλοκής και της διαφθοράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο  κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν θα είναι μια φωτοβολίδα που θα σβήσει», υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θέλει το κόμμα του να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκίνησε στις 25 Γενάρη, «με μια Αριστερά που δεν δραπετεύει, δεν αναχωρεί από το πεδίο της μάχης, αλλά επιμένει να τολμά και να αγωνίζεται, να τολμά και να νικά».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η «μάχη των μαχών είναι για το χρέος και ξεκινά το Νοέμβριο» και «μόνο εμείς μπορούμε να τη δώσουμε».

Σχεδίαζαν να μας ανατρέψουν με τις κλειστές τράπεζες, ήθελαν να μας εξοντώσουν, ρίχνοντάς μας στην παγίδα του Grexit, αλλά την αποφύγαμε την παγίδα, πρόσθεσε επίσης ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «σκοτεινά σχέδια» που γίνονται σε «σκοτεινά δωμάτια».

«Τώρα ελπίζουν να μας εγκλωβίσουν ποντάροντας ότι δε θα έχουμε κοινοβουλευτική πλειοψηφία», ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως για άλλη μια φορά θα διαψευστούν.

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews