Επιστημονικά

Τwitter See It: Πετάξτε το τηλεκοντρόλ και αλλάξτε κανάλι με ένα… «τιτίβισμα»

Τwitter See It: Πετάξτε το τηλεκοντρόλ και αλλάξτε κανάλι με ένα… «τιτίβισμα»

Το νέο «κουμπάκι» See It δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Twitter να απαλλαγούν από το… τηλεκοντρόλ τους, μετατρέποντας το κοινωνικό δίκτυο σε μια «δεύτερη τηλεοπτική οθόνη».Tην ενεργοποίηση μιας νέας εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να παρακαλουθούν ζωντανά προγράμματα τηλεόρασης απλώς ακολουθώντας έναν ηλεκτρονικό σύνδεσμο, που βρίσκεται ενσωματωμένος στα διάφορα «τιτιβίσματα» που διαβάζουν, ανακοίνωσε επίσημα το κοινωνικό δίκτυο Twitter.

Το νέο «κουμπάκι» See It δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του Twitter να απαλλαγούν από το… τηλεκοντρόλ τους, μετατρέποντας το κοινωνικό δίκτυο σε μια «δεύτερη τηλεοπτική οθόνη».

Η καινοτόμος εφαρμογή δίνει άλλη διάσταση στην έννοια «κοινωνική διαδικτυακή τηλεόραση». Σύμφωνα με την Γιάνα Μέσερσμιντ, υποδιευθύντρια υπηρεσιών στο Twitter, το κοινωνικό δίκτυο «κάθε ημέρα φιλοξενεί συνομιλίες σε πραγματικό χρόνο σχετικές με διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα που εκείνη την ώρα προβάλλονται ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα».

Επομένως, υπάρχουν πολλά σχετικά tweets, τα οποία αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Εκατομμύρια άνθρωποι ασχολούνται με τα συγκεκριμένα προγράμματα οπότε είναι δεδομένο ότι αρκετοί επιθυμούν να τα παρακολουθήσουν» προσθέτει η Γιάνα Μέσερσμιντ.

Προκειμένου να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο, να δώσει δηλαδή πρόσβαση στους χρήστες του στα τηλεοπτικά προγράμματα που τους ενδιαφέρουν, το Twitter συνεργάστηκε με τον πάροχο δικτύου Comcast και την εταιρεία NBC Universal.

Έτσι, κάθε χρήστης του Twitter που ακολουθεί τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο See It, μέσω του «έξυπνου» κινητού του τηλεφώνου ή ενός υπολογιστή – ταμπλέτα, θα επανακατευθύνεται στην ιστοσελίδα του NBC προκειμένου να παρακολουθήσει το πρόγραμμα που επιθυμεί.

Με τον τρόπο αυτό, τα ειδικά «κουμπάκια» θα τοποθετούνται από το Twitter σε όλα τα «τιτιβίσματα» που παραπέμπουν σε τηλεοπτικά προγράμματα.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews