Κοινωνία

Τζωρτζάτος:Ο Κουφοντίνας λέει για την 17 Νοέμβρη όσα του υπαγορεύει η CIA

Τζωρτζάτος:Ο Κουφοντίνας λέει για την 17 Νοέμβρη όσα του υπαγορεύει η CIA

Στα άκρα φαίνεται ότι φτάνει η σύγκρουση των μελών της «17 Νοέμβρη» με την νέα επίθεση που εξαπολύει ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό, Βασίλης Τζωρτζάτος κατά της ηγετικής ομάδας της τρομοκρατικής οργάνωσης και ειδικά κατά του επιχειρησιακού αρχηγού της, Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος απέδρασε στις αρχές του χρόνου από τις φυλακές και κυκλοφορεί ελεύθερος.

Σε κείμενο που δημοσιεύει η «Ελευθεροτυπία», ο Τζωρτζάτος επιτίθεται κατά του Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον ότι σκόπιμα άφησε ενοχοποιητικά στοιχεία στη γιάφκα της οργάνωσης μετά την έκρηξη στον Πειραιά και τον τραυματισμό του Σάββα Ξηρού, το καλοκαίρι του 2002, με… σκοπό να συλληφθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης, αφού, όπως ισχυρίζεται, είχε προϋπάρξει συμφωνία με τις διωκτικές αρχές.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Κουφοντίνας μετέφερε επίτηδες παλαιά χειρόγραφα και φρόντισε να σβηστούν ίχνη που υπήρχαν μόνο για συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ισχυρίζεται ότι ο,τι λέει πλέον ο Κουφοντίνας είναι… υπαγορευμένα από την αμερικανική υπηρεσία CIA.

«Η συμφωνία έγινε το αργότερο τον Αύγουστο του 2002, πριν παραδοθεί. Έγινε τουλάχιστον με τη CIA, το FBI, τις αγγλικές μυστικές υπηρεσίες και την ΕΥΠ. Η ανάληψη της ευθύνης δεν περιορίζεται στη Δίκη αλλά προεκτείνεται χρονικά και μετά απ’ αυτήν. Επιτρέπει στη CIA να μιλάει σήμερα ως 17Ν μέσα απ’ τη φωνή του, υπαγορεύοντάς του ό,τι επιθυμούν. Το θεωρούν σημαντικό για τον έλεγχο τής μετά τη 17Ν «τρομοκρατίας» στη χώρα, μαζί με κάποιες άλλες κινήσεις».

Ο Τζωρτζάτος που έχει έρθει σε αντιπαράθεση με την ομάδα Κουφοντίνα στις φυλακές υποστηρίζει στο ίδιο κείμενο ότι δέχθηκε επανειλημμένα απειλές για τη ζωή του, και ότι για τον εκφοβίσουν επιχειρούν να τον βγάλουν ως «χαφιέ».

Μάλιστα, με αφορμή το βιβλίο που εξέδωσε πριν από λίγο καιρό ο Κουφοντίνας, ο Τζωρτζάκος υποστηρίζει ότι περιέχει πολλά ψέμματα που στόχο έχουν να τον κάνουν «ήρωα», ενώ διηγείται σπαρταριστά περιστατικά από την κοινή δράση τους, με πιο χαρακτηριστικό ένα αυτοτραυματισμό του αρχιεκτελεστή της «17Ν», τον οποίο ο ίδιος εμφανίζει ως αποτέλεσμα… μάχης με την Αστυνομία.

«Αυτός που πήγε στο σπίτι (Σ.Σ στη γιάφκα της οργάνωσης) το βράδυ, μετά την έκρηξη στον Πειραιά, δεν πήγε για να τ’ αδειάσει, αλλά για να το γεμίσει. Μετέφερε εκεί τα χειρόγραφα που έκαιγαν σχεδόν όλους τους κατηγορούμενους…Τα σπίτια έπρεπε πάση θυσία να παραδοθούν γεμάτα. Επιβεβαιώνεται ο δημοσιογράφος που έγραψε πέρυσι ότι το κάστρο της 17Ν έπεσε κι αυτό από μέσα».

 

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews