Αθλητικά

Βαρύτατη τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Βαρύτατη τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός με αφορμή τα επεισόδια στο ντέρμπυ της Λεωφόρου, τιμωρήθηκε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Super League, με την εσχάτη των ποινών.

Συγκεκριμένα η ένσταση που κατέθεσε η πράσινη ΠΑΕ, για το φύλλο αγώνα απορρίπτεται, και έτσι κατοχυρώνεται ο αγώνας στον Ολυμπιακό με σκορ 0-3.

Παράλληλα από το τριφύλλι αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα, επιβάλλονται τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι Πράσινοι θα κληθούν να καταβάλουν πρόστιμο ύψους 190.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ Παναθηναικός,-η οποία κινδυνεύει με πρόστιμο και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, -αναμένεται να καταθέσει έφεση.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας».

Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ.

Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

Σχόλια

Αθλητικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Αθλητικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link