Ελλάδα

Βαρουφάκης:”Αν αποτύχουμε θα μας καταδικάσει η ιστορία”

Βαρουφάκης:”Αν αποτύχουμε θα μας καταδικάσει η ιστορία”

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησε στην παραδοχή ότι τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση είναι υφεσιακά.

Ο κύριος Βαρουφάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «για να ακούσουμε τους πολίτες που είπαν “κάντε συμφωνία” αποδεχθήκαμε μεγάλο μέρος της λιτότητας» προσθέτοντας ότι «προσπαθήσαμε να στρέψουμε τα μέτρα προς τους έχοντες και όχι τους μη έχοντες».

Εν τω μεταξύ για άλλη μια φορά κατηγόρησε τους Θεσμούς λέγοντας ότι «Στο πρώτο Eurogroup καταθέσαμε πρόταση για το χρηματοδοτικό κενό για να βγει η Ελλάδα στις αγορές, αλλά εκείνοι μας είπαν να τα βρούμε στις μεταρρυθμίσεις και μετά».

«Καταθέταμε αυτή την πρόταση κάθε φορά και το γιατί φτάσαμε μέχρι τώρα είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί στους εταίρους» ανέφερε.

Επισήμανε, ακόμη, ότι «Κάθε φορά που εμείς κάναμε ένα βήμα για να πάμε προς εκείνους εκείνοι έκαναν τέσσερα, πέντε βήματα πίσω».

Επιπρόσθετα είπε ότι «οι θέσεις μας είναι ένα πολύ σκληρό σχέδιο μέτρων» είπε ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχίσει «Πρέπει να γίνει σεβαστή η υποχωρητικότητά μας» προσθέτοντας ότι ακόμη και εάν υπάρχει αναφορά για την απομείωση του χρέους, εφόσον τα μέτρα παραμείνουν τόσο σκληρά δεν θα τα δεχθεί η κυβέρνηση.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «αν δεν βρούμε λύση στο Eurogroup θα μας καταδικάσει και τους 19 η Ιστορία».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews