Ελλάδα

Βαρβιτσιώτης: Κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε τους επιβάτες του Norman Atlantic

Βαρβιτσιώτης: Κάνουμε ότι μπορούμε για να σώσουμε τους επιβάτες του Norman Atlantic

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στη φωτιά που ξέσπασε στο πλόιο Norman Atlantic το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκονα.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Βαρβιτσιώτης είπε:  Στο πλοίο βρίσκονται 478 επιβάτες και μέλη πληρώματος, από τους οποίους οι 268 είναι Έλληνες. Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολες, καθώς οι άνεμοι αγγίζουν τα 10 μποφόρ και τα 55 μίλια ταχύτητα αέρος, ενώ σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλάζι, γεγονός, που όπως περιέγραψε, δυσχεραίνει τις οποιεσδήποτε επιχειρήσεις από αέρος.

Οι πλοίαρχοι του Νόρμαν Ατλάντικ αλλά και του Cruise Europa, που έχει προσεγγίσει, είναι Ιταλοί. Τον πλήρη συντονισμό της επιχείρησης έχει αναλάβει το Κέντρο Διάσωσης της Ρώμης, καθώς το φλεγόμενο πλοίο είναι πιο κοντά στις ιταλικές ακτές, με την στενή συνεργασία όμως και των ελληνικών αρχών. Επτά πλοία έχουν ήδη προσεγγίσει το Νόρμαν Ατλάντικ, όπως επίσης και το δεξαμενόπλοιο Έβινος, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει αεροδιακομιδή. Επίσης, καθ΄ οδόν βρίσκεται το πυροσβεστικό σκάφος Γκάτσος από την Κέρκυρα, ένα πλωτό της ιταλικής ακτοφυλακής και ένα πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

“Θα διασφαλίσουμε πως κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος, πρόκειται για ένα από τα πιο πολύπλοκα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Ευτυχώς τα πραπλέοντα πλοία είναι αρκετά και αυτό μας δίνει αισιοδοξία ότι θα μπορέσουμε να έχουμε αρκετές δυνάμεις στο σημείο αυτό για να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να θέσουμε σε μεγαλύτερο κίνδυνο”. κατέληξε στη δήλωση του ο υπουργός.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews