Πολιτική

Το βατερλώ των exit poll

Το βατερλώ των exit poll

Σε βατερλώ για τους υπεύθυνους των exit polls εξελίχθηκε η εκλογική βραδιά. Οι δημοσκόποι έπεσαν έξω και στις τρεις προβλέψεις που έκαναν, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν και τα κόμματα σε λαθεμένες εκτιμήσεις, το δίωρο μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Το πλέον ακραίο συνέβη στην περιφέρεια Αττικής.

Στην πρώτη εκτϊμηση του exit poll, η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ φαινόταν να εξασφάλιζε ποσοστό μεταξύ 27 και 31% και να επιτύγχανε θριαμβευτική νίκη σε βάρος του Γιάννη Σγουρού, το ποσοστό του οποίου εκινείτο μεταξύ 20 και 24%.

Τελικά, η κυρία Δούρου κέρδισε μεν αλλά με διαφορά μικρότερη των δυο μονάδων και το ποσοστό της δεν υπερέβη το 24%.

Η αρχική δημοσκοπική εκτίμηση οδήγησε σε πρόωρους πανηγυρισμούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σε αντίστοιχο «πένθος» το κυβερνητικό επιτελείο.

Η αληθινή εικόνα, όμως, ήρθε να αντιστρέψει την εικόνα των συναισθημάτων.

Πατατράκ προκάλεσε και το exit poll για το δήμο της Αθήνας.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης φαινόταν να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του Γιώργου Καμίνη, γεγονός που τροφοδότησε περαιτέρω το γιορτινό κλίμα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Τελικά, όταν άρχισε η ροή των κανονικών αποτελεσμάτων, η εικόνα άλλαξε και ο νυν δήμαρχος πήρε το προβάδισμα.

Έτσι, μια αδιαμφισβήτητη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ (προβάδισμα στην περιφέρεια Αττικής και είσοδος στον 2ο γύρο του δήμου της Αθήνας, με ταυτόχρονο αποκλεισμό του «γαλάζιου» υποψήφιου) «θόλωσε», εξαιτίας του «κουκουρούκου» exit poll.

Αλλά και στο δήμο Πειραιά τα ίδια έγιναν. Η δημοσκοπική πρόβλεψη όταν έκλεισαν οι κάλπες έδινε μεγάλο προβάδισμα (περίπου έξι μονάδων) στον Γιάννη Μώραλη έναντι του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα;

Ότι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού προηγείται με περίπου δυο μονάδες.

 

 

 

πηγή: aixmi.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews