Ελλάδα

Βελκουλέσκου: Το ελληνικό πρόγραμμα είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου

Βελκουλέσκου: Το ελληνικό πρόγραμμα είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου

Με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στην Ελλάδα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου είπε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι ένα μεγάλο βήμα προόδου.

Ακόμη προσθέτει ότι το ΔΝΤ θα εξετάσει χρηματοδότηση του προγράμματος αφού αποφασιστεί ελάφρυνση του χρέους, κατά την πρώτη αξιολόγηση.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του ΔΝΤ

Μια ομάδα εργασίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής την Ντέλια Βελκουλέσκου, επισκέφθηκε την Αθήνα από τις 30 Ιούλιου έως τις 12 Αυγούστου με σκοπό να συμμετάσχει στις τεχνικές συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών, της Κομισιόν, του ΔΝΤ και του ESM για το οικονομικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τον ESM.

Στην ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κυρία Βελκουλέσκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την επίσκεψή μας στην Ελλάδα εργαστήκαμε στενά με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους μας. Το Μνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ των αρχών και των ευρωπαίων εταίρων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα μπροστά.

Ταξινομεί μακροπρόθεσμες πολιτικές ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα, η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και της ανάπτυξης.

Την προσεχή περίοδο ανυπομονούμε να εργαστούμε με τις αρχές, ώστε να αναπτύξουμε το πρόγραμμά τους σε περισσότερη λεπτομέρεια και με τους εταίρους της Ελλάδας για να πάρουμε αποφάσεις ώστε το χρέος της Ελλάδας να καταστεί βιώσιμο.

Το ΔΝΤ παραμένει στενά αναμεμειγμένο με την ελληνική κυβέρνηση και τους ευρωπαίους εταίρους για να βοηθήσει την διαδικασία, και θα αξιολογήσει την συμμετοχή του για την παροχή οποιασδήποτε επιπρόσθετης οικονομικής βοήθειας στο πρόγραμμα, αφού εξεταστεί η ελάφρυνση του χρέος, που αναμένεται κατά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος του ESM».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link