Ελλάδα

Βελτίωσε την προσφορά της για το Ελληνικό η Lamda Develοpment

Βελτίωσε την προσφορά της για το Ελληνικό η Lamda Develοpment

Σημαντικά αυξημένη, σε σχέση με την αρχική -τοποθετούνταν κάτω από 500 εκατ. ευρώ- είναι η καινούργια προσφορά που κατέθεσε η Lamda Development για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Ειδικότερα, η προσφορά (σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΤΑΙΠΕΔ) ανέρχεται στα 915 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την καταβολή του τιμήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η εταιρεία κατέθεσε τίμημα βελτιωμένο κατά ποσοστό υψηλότερο του 25%. Δεδομένου όμως ότι πηγές της αγοράς τοποθετούσαν την αρχική προσφορά κάτω από 500 εκατ. ευρώ, προκύπτει το ερώτημα γιατί το ΤΑΙΠΕΔ δεν αναφέρει το ακριβές ποσοστό βελτίωσης ή το ύψος της αρχικής προσφοράς.

Κατά τα άλλα, η εισηγμένη έχει δεσμευθεί για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του ενιαίου μητροπολιτικού πάρκου, συνολικού προϋπολογισμού 1,25 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η προσφορά δεσμεύει την εταιρεία με εγγυητικές επιστολές για την καταβολή του τιμήματος και ποινικές ρήτρες για την υλοποίηση επένδυσης, ύψους τουλάχιστον 5,7 δισ. ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι η Lamda Development ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Διοικητικού του Συμβουλίου για βελτίωση της αρχικής της προσφοράς και κατέθεσε σήμερα βελτιωμένη προσφορά ύψους 915 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε..

Το 33% του ποσού αυτού θα καταβληθεί άμεσα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας και το υπόλοιπο εντός 10 ετών, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής σύμβασης. Η εταιρεία κατέθεσε τίμημα σαφώς βελτιωμένο, κατά ποσοστό υψηλότερο του 25% σε σχέση με την αρχική της προσφορά, και υπερβαίνει την αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή (American Appraisal).

Επιπλέον του τιμήματος, η εταιρία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου κόστος ύψους 1,25 δισ. ευρώ, που απαιτείται για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών και του Ενιαίου Μητροπολιτικού Πάρκου.

 

 

Πηγή: capital.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews