Ελλάδα

Βενιζέλος: 7 μήνες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει

Βενιζέλος: 7 μήνες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει

Πριν από λίγη ώρα αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, στο Facebook, ένα video το οποίο περιλαμβάνει  αποσπάσματα από ομιλίες του στη Βουλή.

Το βίντεο αυτό αρχίζει από το Σεπτέμβριο του 2014 και καταλήγει στον Αύγουστο του 2015 και έχει τίτλο «Τώρα που τα ψέματα τελείωσαν: 7 μήνες που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει».

Το συγκεκριμένο video είναι σε 2 εκδοχές το ένα 15 λεπτών και το άλλο, το πλήρες, 40 λεπτών. Μέσω αυτού του video, μπορεί κάποιος να δει τις προειδοποιήσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.

Οι προειδοποιήσεις αυτές έχουν να κάνουν με τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών, για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που έφερνε στην επιφάνεια τις πιο φαύλες εμπειρίες της μεταπολίτευσης, για το συνολικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που είναι επιστροφή στο μηδέν, οι προειδοποιήσεις του ότι κόποι πέντε ετών μπορούν να καταστραφούν σε πέντε μέρες και για τα παιχνίδια με αυτούς που έχουν τα λεφτά τους έξω, και ότι η Ευρώπη δεν θα αλλάξει επειδή άλλαξε μια κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά στο δεύτερο μέρος υπάρχει αναφορά στην περίοδο μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, τις προειδοποιήσεις για το τι σημαίνει το παιχνίδι με το grexit, τα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ με την τρόικα, το πραγματικό δίλημμα του Τσίπρα που ήταν κομματικό κόστος ή εθνικό κόστος.

Επιπλέον περιλαμβάνει την αποτίμηση των πρώτων 50 ημερών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου εντός των οποίων καταστράφηκε το στρατηγικό πλαίσιο της χώρας, καθώς επίσης και την προειδοποίηση από τις 18 Μαρτίου 2014 ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί τη χώρα στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου αλλά και την ανάδειξη του στρατηγικού εγκλωβισμού της κυβέρνησης που δεν έχει εντολή ρήξης ούτε συμβιβασμού.

Επίσης κάποιος μπορεί να δει την αποτίμηση των πρώτων 70 ημερών, όπου ο κύριοςΒενιζέλος καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά και προειδοποιεί τον κύριο Τσίπρα ότι όμηρος δεν είναι οι Ευρωπαίοι αλλά ο ίδιος ελληνικός λαός.

Την αποτίμηση των τριών μηνών όπου ο κ. Βενιζέλος καταγγέλλει πως πίσω από τον Βαρουφάκη είναι ο κ. Τσίπρας και πως η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται διεθνώς αλλά μόνο εσωκομματικά.

Από την άλλη πλευρά οι επόμενοι σταθμοί είναι οι τέσσερις μήνες μετά. Όπου ο κ. Βενιζέλος συγκρίνει το κείμενο των 47 σελίδων του ΣΥΡΙΖΑ με το mail Χαρδούβελη (παιδική χαρά μπροστά στο τρενάκι του τρόμου που θα είναι η συμφωνία) και καταγγέλλει τη διαπραγματευτική στρατηγική του κύριο Τσίπρα που βασίζεται στις δήθεν καλές του σχέσεις με τη φίλη του την κυρίαα Μέρκελ στης οποίας τον ώμο κλαίει και στη λογική ότι απειλούμε με οικονομική αυτοκτονία και οι Ευρωπαίοι θα φοβηθούν μην πιτσιλιστούν από τα αίματα και θα σπεύσουν να μας βοηθήσουν! Όπως και το οτι η κυβέρνηση άναψε τον δαυλό για το Κούγκι.

Επόμενος σταθμός το δημοψήφισμα και οι προειδοποιήσεις του Ευ. Βενιζέλου οτι η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύεται καθώς το «οχι» δεν οδηγεί πουθενά.

Τέλος το video κλείνει με την ψήφιση του μνημονίου Τσίπρα που δεν ήταν αναπόφευκτο. «Επειδή δεν μπορούσατε να συμφωνήσετε εσωκομματικά, καταστρέψατε την οικονομία» όπως λέει ο κ. Βενιζέλος στον κ. Τσιπρα.

Δείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews