Ελλάδα

Βενιζέλος: «Η απόφαση του Eurogroup στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ελλάδα»

Βενιζέλος: «Η απόφαση του Eurogroup στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ελλάδα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον κ. Γκάμπριελ να βοηθήσει ώστε να εγκριθεί πριν τα Χριστούγεννα η παράταση του προγράμματος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Σίγκμαρ Γκάμπριελ, έκανε την εξής δήλωση:

 

«Σήμερα συναντήθηκα με τον κ. Γκάμπριελ, που είναι Αντικαγκελάριος, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και Πρόεδρος του SPD.

Το πρώτο ζήτημα ήταν να βοηθήσει το SPD, με τους βουλευτές του στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ώστε να εγκριθεί πριν τα Χριστούγεννα, η παράταση του προγράμματος κατά δύο μήνες, για τεχνικούς λόγους, και η μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή, μέσω της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. 

Η ανταπόκρισή του ήταν πάρα πολύ θετική. Μιλήσαμε για την πραγματική οικονομία της Ελλάδας, για τη διμερή συνεργασία, για τις επενδυτικές ευκαιρίες, για την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Έτσι, η συζήτησή μου με τον κ. Γκάμπριελ έρχεται ως η φυσιολογική συνέχεια της συζήτησης που είχα χθες με τον κ. Σόιμπλε , που νομίζω ότι επιβεβαίωσε με τον πιο καθαρό τρόπο την απόφαση του Eurogroup, η οποία στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ελλάδα, ένα μήνυμα πως μπορούμε να βαδίσουμε συντεταγμένα, προς την έξοδο από το μνημόνιο και προς την αλλαγή σελίδας«.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews