Ελλάδα

Βενιζέλος: “Εάν η κυβέρνηση αποτύχει να δημιουργηθεί οικουμενική χωρίς παλιά στελέχη”

Βενιζέλος: “Εάν η κυβέρνηση αποτύχει να δημιουργηθεί οικουμενική χωρίς παλιά στελέχη”

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στον Βήμα Fm, τόνισε ότι “βλέπει” ως λύση το σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας με υπουργούς που δεν θα είναι παλαιά πολιτικά στελέχη, αλλά θα προέρχονται από την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, αυτό θα μπορεί να γίνει σε περίπτωση αποτυχίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όταν ακούει ότι πρέπει να είναι μια ρεζέρβα του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό πρόβλημα με απώλεια βουλευτών στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ασφαλώς και αντιδρά»

Ακόμη πρόσθεσε ότι η λύση της χώρας «δεν είναι μίζερες μικροκομματικές λύσεις, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος αγκαλιάστηκε με τον κ. Καμμένο στην Πλατεία Συντάγματος, στην ενιαία συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι είναι πλέον ένα ενιαίο μόρφωμα μιας εθνικολαϊκιστικής αντίληψης».

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «σε περίπτωση που αποτύχει αυτό το σχήμα, είναι να επανέλθουμε στην πρόταση για ένα σχήμα ευρύτατης συνεργασίας» και εξήγησε: «Κοινοβουλευτικά, δεν χρειάζεται να είναι υπουργοί παλιά πολιτικά στελέχη. Μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση, στην οποία να επιστρατευτούν άνθρωποι από την κοινωνία, με μεγάλες ικανότητες, οι οποίοι να πιστεύουν σε κάτι, με τη στήριξη όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων, διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον μια ευρωπαϊκή δύναμη».

Κατά τον κ. Βενιζέλο, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν λειτουργούν ως δύο διαφορετικά κόμματα. «Ο κ. Καμμένος δεν θέτει προγραμματικά ζητήματα και μπορούν να λένε άνετα ότι είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς, με υπουργό Άμυνας τον κ. Καμμένο και με στήριξη στη Βουλή από ένα κόμμα της απώτατης – για να μην πω άκρας – Δεξιάς».

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο κ. Τσίπρας «επέλεξε να έχει μια κυβέρνηση 155 βουλευτών περιορισμένου φάσματος με τον κ. Καμμένο και οφείλει να έχει την ευθύνη για τη διαχείριση της περιουσίας του». Εγκάλεσε δε τους υπουργούς της κυβέρνησης που «χαίρονται επειδή κάθε μέρα εκτοξεύουν φορολογικές και ασφαλιστικές απειλές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρόκειται να συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Εγώ να καλέσω τον κ. Τσίπρα; Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να καλέσει εμένα, αν ήθελε. Είχαμε δύο συνομιλίες. Η πρώτη στο ΥΠΕΞ, πριν τις εκλογές, και μία μετά, την παραμονή της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου. Του τα είπα όλα αυτά πάρα πολύ καθαρά. Του είπα «γιατί αλλάζεις το πλαίσιο;» και ότι 28 Φεβρουαρίου θα βγούμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή. Βάλε τα θέματά σου, μείωσε τις απαιτήσεις της τρόικας, προσπάθησε να αποσπάσεις κάποιες περαιτέρω παροχές αναπτυξιακού και κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά μη χαλάς το χρονοδιάγραμμα και το στρατηγικό στόχο. Αντί γι’ αυτό, θυμάστε πολύ καλά τι περάσαμε».

Τέλος, αποποιήθηκε τα σενάρια της «αριστερής παρένθεσης» σημειώνοντας ότι σ’ αυτά επένδυσαν ο κ. Λαφαζάνης, η κυρία Κωνσταντοπούλου και η Λαϊκή Ενότητα. «Από πού προήλθε το πρόβλημα του κινδύνου – εντός εισαγωγικών – της «αριστερής παρένθεσης»; Από πού προήλθε η αμφισβήτηση του κ. Τσίπρα; Ποιος την αμφισβήτησε; Εμείς την αμφισβητήσαμε; Στηρίξαμε στις δύσκολες ψηφοφορίες του Ιουλίου και του Αυγούστου, υπογράμμισε.

Στο τελευταίο σκέλος της συνέντευξής του είπε, πως ο Αλ. Τσίπρας «είχε αξιοποιήσει τον ριζοσπαστικό της δραχμοφιλίας του κ. Λαφαζάνη και της Λαϊκής Ενότητας, για να εμφανιστεί ως ένα κόμμα, το οποίο είναι αριστερό, ανατρεπτικό και αντισυμβατικό. Κατέλαβε την εξουσία, τους απέβαλε και τους εξόντωσε και τελικά έχει απομείνει στην εξουσία, χωρίς ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews