Ελλάδα

Βενιζέλος: «Η εξουσία παντός καιρού είναι ο συνεκτικός ιστός της νέας κυβέρνησης»

Βενιζέλος: «Η εξουσία παντός καιρού είναι ο συνεκτικός ιστός της νέας κυβέρνησης»

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής μιλώντας στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα .

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «αυτό το σύστημα εξουσίας δεν αντέχει, είναι δύσχρηστο και αντιφατικό. Έκανε ο κ. Τσίπρας την επιλογή να ηγηθεί μίας ομάδας για τη νομή της εξουσίας γύρω από το πρόσωπό του αντί να συστήσει ομάδα σύνταξης εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης».

Ακόμη τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός «φαντασιώνεται καθεστωτική αλλαγή μόνο στη βάση της στεγνής διαχείρισης της εξουσίας».

Όπως είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «η εξουσία παντός καιρού είναι ο συνεκτικός ιστός της νέας κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι  κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διημέρου είδε τα χειροκροτήματα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ και στελεχών της δεξιάς που διέπρεψαν στις κυβερνήσεις Καραμανλή.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του διαλόγου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας επισημαίνοντας πως «το πιο αριστερό που είπε ο κ. Τσίπρας είναι ότι συντάσσεται με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία κατά του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Αυτή την εντύπωση έχει για τους συσχετισμούς, που δυστυχώς δεν είναι ιδεολογικοί, αλλά εθνικοί και γι’ αυτό είναι πάγιοι».

Ακόμη δε δίστασε να κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό ότι «δεν έχει καν το όραμα ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που να κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις. Δεν μοιραζόμαστε μαζί σας την ευθύνη των μικρών πολιτικών επιλογών που έχει κάνει ο κ. Τσίπρας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε, «τι θα γίνει με τα διαθέσιμα που συγκέντρωσε η κυβέρνηση την περίοδο της οικονομικής δυσπραγίας; Αυτά είναι 13 δισ., θα επιστραφούν ποτέ;».

Τέλος αναφερόμενος στις τράπεζες είπε ότι «το κράτος δίνει 50 δισ. συνολικά και χάνει τον έλεγχο των μετοχών στην προοπτική ανόδου των μετοχών», ενώ εξαπέλυσε κατηγορίες στην κυβέρνηση ότι «μετέχει σε παιχνίδι εξουσίας και αδυνατεί να αντιληφθεί την διάκριση των εξουσιών. Εμφανίζει ως πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ενέργειες της Δικαιοσύνης».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews