Ελλάδα

Βενιζέλος: Υπάρχει σοβαρό θέμα με τις δημοσκοπήσεις

Βενιζέλος: Υπάρχει σοβαρό θέμα με τις δημοσκοπήσεις

«Υπάρχει θέμα διαφάνειας»

Θέμα αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων έθεσε ευθέως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις ημέρες πριν τις κάλπες, εκφράζοντας την απορία του γιατί δεν ανιχνεύεται το ΠΑΣΟΚ με βάση τα πραγματικά του ποσοστά, όπως συνέβη και στις ευρωεκλογές. Υπάρχει θέμα διαφάνειας, υπάρχει θέμα με τις δημοσκοπήσεις, εξόχως σοβαρό» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, προειδοποιώντας: «Θα τα δούμε όλα αυτά, από Δευτέρα».

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι και στις ευρωεκλογές, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζονταν στις δημοσκοπήσεις στο ήμισυ του ποσοστού από όσο πήρε πραγματικά στην κάλπη. Όταν ρωτήθηκε αν καταγγέλλει ότι «μαγειρεύονται» οι δημοσκοπήσεις είπε ειρωνικά:«Μπορεί να οφείλεται σε επιστημονική αδυναμία λέω, είμαι πολύ αφελής». Σημείωσε ότι το ζήτημα είναι «εξόχως σοβαρό και ελπίζω να το καταγράψουν όλοι» τονίζοντας ότι «οι θέσεις μας δεν ανιχνεύονται από αυτό το εργαλείο» των δημοσκοπήσεων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι σε όποιο εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι στο πλευρό της νέας κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι κανείς από τους μονομάχους δεν έχει κάνει αντίστοιχη δήλωση. Για την προσωπική του στάση διερωτήθηκε ρητορικά: «Εχετε την εντύπωση ότι θέλω να ξαναείμαι αντιπρόεδρος;».

Επετέθη κατά του Γιώργου Παπανδρέου αναφέροντας ότι η ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών «είναι αυταπόδεικτο ότι λειτουργεί βλαπτικά για την Παράταξη» ενώ σχολίασε: «Κάποιοι εμφανίζονται να προέρχονται από παρθενογένεση. Εγώ δεν έχω κληρονομήσει επίθετο».

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι ο Γ. Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011 τον είχε προτείνει για την θέση του Πρωθυπουργού, αν και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου το διαψεύδει. Αποκάλυψε μάλιστα τι του είχε απαντήσει: «Αν νομίζεις ότι θα διευκολυνθεί η χώρα και το θέλουν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί καν’το και σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή» ήταν η απάντηση Βενιζέλου στην πρόταση Παπανδρέου.

Οπως εξήγησε ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ήξερα ότι δεν θα γίνει, τελικά επέλεξαν τον Παπαδήμο τον οποίο ήθελαν πολλοί. Και ο κ. Παπαδήμος ήθελε εμένα ως αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών». Σε μια αποστροφή του μάλιστα ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Έχουμε υποστεί πολλά, είναι λάθος να κακοποιούμε την αλήθεια στον δημόσιο λόγο μας»

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews