Ελλάδα

Βενιζέλος: Υπάρχουν περιθώρια να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του ΠτΔ

Βενιζέλος: Υπάρχουν περιθώρια να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του ΠτΔ

«Η κύρια ευθύνη ανήκει στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».

Τη συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζήτησε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας ότι υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις που διευκολύνουν την προσπάθεια προστασίας της ελληνικής οικονομίας και άλλες που τη δυσκολεύουν υπέρμετρα.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του, στο πλαίσιο του συμβουλίου Εξωτερικών υποθέσεων της Ε.Ε. ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «ο λαός έχει τον τρόπο να επιβάλει τη σταθεροποίηση, την αποφυγή των εκλογών. Ο λαός μπορεί, αν θέλει, να ανεχθεί τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα και να επιλέξει δρόμους, οι οποίοι είναι απολύτως άγνωστοι και αβέβαιοι. Από την άποψη αυτή έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

«Εδώ στις Βρυξέλλες, μακριά από τις εντάσεις της ελληνικής δημόσιας ζωής, αγωνιζόμαστε για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, ιδίως για την προστασία της ελληνικής οικονομίας, ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων. Υπάρχουν, όμως, πολιτικές εξελίξεις που διευκολύνουν και πολιτικές εξελίξεις που δυσκολεύουν υπέρμετρα, τη δουλειά μας αυτή – που είναι μια εθνική δουλειά. Το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Ο λαός έχει τον τρόπο να επιβάλει τη σταθεροποίηση, την αποφυγή των εκλογών.

Ο λαός μπορεί, αν θέλει, να ανεχθεί τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα και να επιλέξει δρόμους, οι οποίοι είναι απολύτως άγνωστοι και αβέβαιοι. Από την άποψη αυτή έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Υπάρχουν και τώρα πολλά περιθώρια.

Βεβαίως, η κύρια ευθύνη ανήκει στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Βεβαίως, υπάρχει και ο ατομικός ρόλος του βουλευτή, λόγω του μεγάλου αριθμού ανεξαρτήτων βουλευτών. Αλλά ακόμη δεν έχει περάσει η φάση της ευθύνης που έχουν τα κόμματα να ερμηνεύσουν σωστά τη βούληση και την αγωνία του ελληνικού λαού».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews