Ελλάδα

Βενιζέλος: «Κανείς δεν πρέπει να φυλάει τα οπίσθιά του και να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή κατεύθυνση»

Βενιζέλος: «Κανείς δεν πρέπει να φυλάει τα οπίσθιά του και να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή κατεύθυνση»

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega, εξαπέλυσε για άλλη μια φορά τα βέλη του τόσο προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και προς την κυβέρνηση των επτά προηγούμενων μηνών.

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο πρόκειται για αλαζονική πόζα, του Αλέξη Τσίπρα, όταν λέει ότι «εγώ θα γίνω πρωθυπουργός μόνο με τον Καμμένο».

Ακόμη πρόσθεσε ότι «ο Τσίπρας είπε ψέματα, ψηφίστηκαν ψέματα. Η Ελλάδα ξαναμπαίνει σε μνημόνιο γιατί έγινε ένα πολιτικό λάθος. Τα έκανε όλα λάθος. Λάθος η Κωνσταντοπούλου. Λάθος η εκτίμηση για την επιρροή Ομπάμα. Επιβάρυνε τη χώρα με τον Βαρουφάκη».

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναγκαστεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας γι’ αυτό και κάλεσε τον λαό «να κατανείμει την ψήφο ώστε να υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ».

«Κανείς δεν πρέπει να φυλάει τα οπίσθιά του και να μην συμμετέχει σε μια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή κατεύθυνση» ανέφερε.

Μάλιστα έκανε μια παρατήρηση λέγοντας ότι  ο προεκλογικός διάλογος γίνεται «τσάτρα-πάτρα, λες και το μόνο ζητούμενο είναι η μορφή της νέας κυβέρνησης και όχι οι πολιτικές που θα ασκηθούν».

Από την άλλη πλευρά ο κύριος Βενιζέλος εκτίμησε ότι για το 2015 και το 2016 θα υπάρξει μια σωρευτική ύφεση τουλάχιστον 7% και απώλεια στο ΑΕΠ περίπου 20 δισ. που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά.

“Το μόνο σχήμα που έχει νόημα είναι αυτό που λέγαμε από το 2012. Πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δυνάμεις που είναι ευρωπαϊκές και δημοκρατικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θεωρεί τον εαυτό του; Ευρωπαϊκή δύναμη; Δεν τον θεωρούσε γιατί δεν ήταν, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στέγαζε και στεγάζει ακόμη δυνάμεις οι οποίες εχθρικές ή αμφίθυμες σε σχέση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο αναφοράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ που απομένει ως κόμμα Τσίπρα κατ΄ανάγκην τοποθετείται στο ευρωπαϊκό φάσμα. Άρα τι πρόβλημα έχει;”, διερωτήθηκε.

Επίσης υπογράμμισε  ότι αυτό που πρέπει να προκύψει από τις εκλογές είναι αυτό που υπήρχε τον τελευταίο μήνα στη Βουλή, δηλ. ευρύτατη συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων.

“Γιατί πρέπει αυτό να αλλάξει τώρα;”, διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι “είναι αναγκαίο” και εκτιμώντας ότι “θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τόνισε πως δεν πρέπει να πάει η χώρα σε επανάληψη εκλογών και ότι την επομένη θα πρέπει “να φτιαχτεί μια κυβέρνηση χωρίς κανένας να φυλάει τον εαυτό του και τα οπίσθιά του και κανείς να μην αυτοαποκλείεται από την κυβέρνηση αυτή εφόσον αποδέχεται το ευρωπαϊκό αυτό πλαίσιο”.

Τέλος ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε δίστασε να αναφέρει ότι “είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα για αυτό που τον περίμενε με τους εταίρους”.

 Δείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews