Ελλάδα

Βενιζέλος: Κρατάμε ψηλά την ευθύνη

Βενιζέλος: Κρατάμε ψηλά την ευθύνη

«Δεν θα αφήσουμε προεκλογικά να καταστραφεί η χώρα».

Το πλαίσιο για να επιτευχθούν ευρύτατες συναινέσεις έως την τρίτη και τελική ψηφοφορία για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας περιέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδειξε πως το «πακέτο» για πιθανή συνεργασία με δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και κοινή διαπραγμάτευση με τους εταίρους, με τον ίδιο να δηλώνει πως από την πλευρά του είναι «ανοικτός να τα συζητήσουμε όλα» αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα από συμφωνία για ημερομηνία εθνικών εκλογών εντός του 2015 εως και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Απευθυνόμενος δε τόσο προς το Μέγαρο Μαξίμου όσο και προς την Κουμουνδούρου σημείωσε ότι «δεν θα αφήσουμε προεκλογικά να καταστραφεί η χώρα. Και όταν λέω προεκλογικά εννοώ στην πορεία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλα και προς τις εθνικές εκλογές αν αυτό επιλέξουν τα κόμματα».

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα και κυρίως προς την αξιωματική αντιπολίτευση είπε: «Περιμένουμε μέχρι τον τρίτο γύρο στις 29 Δεκεμβρίου την ανταπόκριση των βουλευτών και κυρίως των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου σε προσέγγιση που συνδέει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με την κρίσιμη διαπραγμάτευση και την συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης και εμείς είμαστε ανοικτοί να τα συζητήσουμε όλα γιατί μας ενδιαφέρει εθνικό συμφέρον».

Επισήμανε ότι θεωρεί την πιθανή προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου «βλαπτική» ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «δεν φοβόμαστε τις εκλογές». Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές του, ζήτησε να διατηρήσουν την ενότητα στο εσωτερικό του κόμματος καθώς «θα λειτουργήσουμε ως εγγυητής της σταθερότητας και μετεκλογικά».

«Είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα παρότι διατηρούμε ανοικτές όλες τις ελπίδες να επικρατήσει το αίσθημα ευθύνης και η στάση μας παραμένει ίδια και σταθερή: Συνεργασία» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Στηρίζει απόλυτα την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα

Αναφορικά με τον κ. Σταύρο Δήμα είπε πρόκειται για «πολιτικό μετρημένο, μετριοπαθή, συναινετικό και ευπροσήγορο. Συντηρητικής καταγωγής αλλά απολύτως κατάλληλο και ικανό να αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Εκτίμησε ότι παρά την στείρα συμπεριφορά της αντιπολίτευσης «υπάρχουν ακόμα περιθώρια συναινετικής εκλογής ΠτΔ αν ανυψωθούν σε επίπεδο ευθύνης τα κόμματα της αντιπολίτευσης του δημοκρατικού τόξου. Η πολιτική αβεβαιότητα προκαλεί οικονομικές επιπτώσεις. Όμως εμείς το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη εθνικής σταθερότητας είμαστε εδώ και θα προστατεύσουμε τις θυσίες και τα επιτεύγματα του λαού γιατί φτύσαμε αίμα 5 χρόνια χωρίς στροφές, μεταστροφές και κωλοτούμπες».

Τέλος, επισήμανε προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ πως «υπάρχει ανάγκη απόλυτου σεβασμού της αξιοπρέπειας, της κυριαρχίας και των συναισθημάτων του ελληνικού λαού. Ιδίως γιατί λαός αυτός έχει τραβήξει μεγάλα βάσανα κλήθηκε να κάνει πρωτοφανείς επιλογές και τις έκανε αγόγγυστα. Λίγες οι αντιδράσεις σε σχέση με τις θυσίες που υποβλήθηκε. Είναι ο λαός που λειτούργησε ως εργαστήριο συντηρητικών μεθόδων αλλά δυστυχώς δεν είχαμε άλλη επιλογή. Δεν μπορούσαμε να βρούμε αλλού δάνειο. Παρακαλώ θεσμικά όργανα ΕΕ όλους τους πολιτικού εκπροσώπους μελών ΕΕ να σεβαστούν τον ελληνικό λαό και το κυρίαρχο δικαίωμά του να εκφράζεται δημοκρατικά».

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews