Ελλάδα

Βενιζέλος:” Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ένα δημοψήφισμα θα φέρει την πτώχευση της χώρας. Τώρα παίρνει την πιο επικίνδυνη ζαριά”

Βενιζέλος:” Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ένα δημοψήφισμα θα φέρει την πτώχευση της χώρας. Τώρα παίρνει την πιο επικίνδυνη ζαριά”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το δημοψήφισμα, είπε ότι “η πρόταση του υπουργικού συμβουλίου για δημοψήφισμα συνιστά συνταγματική εκτροπή”

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλος «απαγορεύεται η διεξαγωγή νομοθετικού δημοψηφίσματος για δημοσιονομικά ζητήματα. Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι ένα δημοψήφισμα θα φέρει την πτώχευση της χώρας. Τώρα παίρνει την πιο επικίνδυνη ζαριά».

«Αν επιχειρήσει ο πρωθυπουργός να κάνει το δημοψήφισμα θα είναι μια επικίνδυνη ζαριά, θα οδηγήσει στην καταστροφή της χώρας. Πρόκειται για καταστρατήγηση του ευρωπαικού προσανατολισμού της χώρας.

Κρίσιμο εθνικό θέμα είναι θέμα αναγόμενο στην ασφάλεια της χώρας και την εξωτερική πολιτική. Το περιεχόμενο της πρότασης είναι απολύτως δημοσιονομικό. Δεν υπάρχει εθνικό θέμα, μόνον ένας κατάλογος φορολογικών μέτρων. Το έντιμο θα ήταν να τεθεί σε δημοψήφισμα την δική της πρότασης στους δανειστές. Επιπλέον οι μια εβδομάδα που δόθηκε περιθώριο για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι πολύ μικρή»

Επιπλέον ο κύριος Βενιζέλος κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά «ποιος θα ψηφίσει ότι θέλει φόρους. Τι του εγγυάστε για το όχι και το ναι στο δημοψήφισμα. Την συνέχεια στην Ευρωζώνη ή την επιστροφή στη δραχμή. Δεν οδηγήσετε την χώρα στο τέλος».

Δείτε το βίντεο

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews