Πολιτική

Βενιζέλος: Oι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν

Βενιζέλος: Oι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν

«Δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα τολμήσουν να παραιτηθούν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο πρόκλησης πολιτικής και συνταγματικής ανωμαλίας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

 

Σημείωσε πάντως την ετοιμότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει «με ψυχραιμία» το θέμα, στο πλαίσιο του Συντάγματος και επεσήμανε ότι «κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει μια κοινοβουλευτική κρίση» και ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της.

 

Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος, χωρίς βιασύνη, δεν τρέχουμε πίσω από τις ενέργειες των νεοναζιστών, πρόσθεσε.

 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για κάποιους που κρύβονται πίσω από τη ΧΑ και τον κ. Μιχαλολιάκο, για να θέσουν θέμα εκλογών και χαρακτήρισε ανιστόρητη και μικροκομματική μια τέτοια επιλογή.

 

«Η διολίσθηση σε ναζιστικές συμπεριφορές, σε πράξεις βίας είναι λάθος να θεωρείται αυτόματο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης. Μετά τη μεγάλη κρίση του ’30 του κραχ του ’29 στις ΗΠΑ εμπιστεύτηκαν τον Ρούσβελτ ενώ σε άλλες χώρες είχαμε άνοδο του φασισμού και τελικά οδηγηθήκαμε στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

 

«Τίποτα δεν είναι αυτόματο, αναγκαστικό και όποιος αποδέχεται ότι μόνο η οικονομική κρίση ευθύνεται για την εμφάνιση του ναζισμού είναι επικίνδυνα ανιστόρητος» συμπλήρωσε και ανέφερε ότι νιώθει δικαίωση γιατί πρώτος έθεσε το θέμα της Χρυσής Αυγής ζητώντας την ενεργοποίηση του συνταγματικού τόξου.

 

Τόνισε, εξάλλου, ότι είναι θέμα ημερών να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την περαιτέρω θωράκιση της Δημοκρατίας, το οποίο η κυβέρνηση επιθυμεί να ψηφιστεί από όλους τους βουλευτές, πλην εκείνων της ΧΑ, αλλά αρκεί, είπε και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία γι΄ αυτό.

 

Ανέφερε επίσης ότι αν κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας προκύψει θέμα, θα υπάρξουν μηχανισμοί αναστολής για τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης προς τη Χρυσή Αυγή.

 

«Η Ελλάδα, η κυβέρνηση, η Βουλή και η κοινωνία έχουν την αποφασιστικότητα που απαιτείται για να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών και συμπεριφορών που μας ταλανίζει εδώ και καιρό» υπογράμμισε.

 

Τόνισε επίσης ότι η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Πολιτείας, τα οποία έπρεπε να είχαν ενεργοποιηθεί από καιρό, αλλά, όπως σημείωσε, «κάλιο αργά παρά ποτέ. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε ιστορική μνήμη και επίγνωση».

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews