Ελλάδα

Βενιζέλος: Πρέπει να τιμήσουμε το 4,7% που μας έδωσε ο λαός

Βενιζέλος: Πρέπει να τιμήσουμε το 4,7% που μας έδωσε ο λαός

Τον μοχλό για ένα υποδειγματικό συνέδριο τον Μάιο θα αποτελέσει η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που συνεδριάζει αυτήν την ώρα στο Caravel, όπως υποστήριξε κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για μεγάλη ευθύνη των μελών της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ και την παράταξη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για μία διπλή πρόκληση ενώπιον της οποίας βρίσκεται ο χώρος.

Αφενός, το συνέδριο, που υποστήριξε ότι είναι ταυτισμένο με την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης και της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.

Απηύθυνε μάλιστα ειλικρινή πρόσκληση συμμετοχής σε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ χωρίς αποκλεισμούς, όπως είπε, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών και γίνονται για ηθικούς και ιστορικούς λόγους, όπως είπε, αναφερόμενος προφανώς στη διάσπαση του κόμματος προεκλογικά από τον Γιώργο Παπανδρέου και βασικούς συνεργάτες του.

Αφετέρου, την άσκηση αντιπολίτευσης με υπεύθυνο και καλόπιστο τρόπο, όπως είπε, υπερασπιζόμενοι πάντα το εθνικό συμφέρον.

Ο κ.Βενιζέλος επανέλαβε την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να βοηθήσει σε μία ομάδα διαπραγμάτευσης της χώρας, για την οποία πάντως δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον, όπως παρατήρησε, η νέα κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι στο κόμμα του έχουν συναίσθηση του μεγέθους του αλλά και των προβλημάτων της χώρας, έχουν πλήρη συνείδηση των επιφυλάξεων της κοινωνίας απέναντί τους, αλλά τίποτα –όπως είπε – δεν μπορεί να εμποδίσει την άσκηση αντιπολίτευσης.

«Πρέπει να τιμήσουμε αυτό το μικρό 4,7% που μας ψήφισε και μας έδωσε συγκεκριμένη εντολή», είπε, τονίζοντας την ανάγκη να ανταποκριθούν στο εθνικό καθήκον της αλήθειας.

Παραδεχόμενος ότι η Δημοκρατία καθορίζει τα μεγέθη και τη μοίρα του κόσμου, υποστήριξε ότι πάνω από αυτήν, υπάρχει η Ιστορία που αξιολογεί το τελικό αποτέλεσμα.

«Η χώρα έζησε την εμπειρία των εκλογών πριν από δύο μήνες», είπε, ρωτώντας αν σήμερα είναι καλύτερη ή χειρότερη η κατάσταση της χώρας.

Αναφέρθηκε ακόμη στη δεδηλωμένη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης στη νέα κυβέρνηση, εξαπολύοντας όμως επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ του έλειπαν δύο έδρες για την αυτοδυναμία, «προτίμησε να συμβάλει εξ αρχής σε μία πολιτική τερατογένεση που είχε αποφασιστεί πολύ πριν από τις εκλογές», όπως είπε, καταγγέλλοντας ιδεολογική και αισθητική επικυριαρχία του κ. Καμμένου επί του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: real.gr  / Μαριτίνα Ζαφειριάδου

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link