Ελλάδα

Βενιζέλος προς Γεννηματά: «Είναι ανήθικο αυτό που λες»

Βενιζέλος προς Γεννηματά: «Είναι ανήθικο αυτό που λες»

Την οργή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν οι δηλώσεις της Φώφης ΓεννηματάΈνταση σημειώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά, σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Κατά τη διάρκεια της εισήγησης του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε την διεξαγωγή ενός ουσιαστικού συνεδρίου στα μέσα Μαϊου (15 Μαϊου), όπου θα καθοριστούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα, όπως το στίγμα του κόμματος, οι συμμαχίες, καθώς επίσης και η στρατηγική του.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος πρότεινε, κατόπιν αυτού, να συγκληθεί η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή στις 27 Φεβρουαρίου και στα μέσα Μαρτίου η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με τη συμμετοχή επιπλέον των γραμματέων των νομαρχιακών επιτροπών, της γραμματείας της δημοκρατικής παράταξης και των στελεχών που έδωσαν από την πρώτη γραμμή τη μάχη των εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι στο συνέδριο θα λήξει η θητεία του και ότι ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τη βάση με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας.

Με την εισήγηση του κ. Βενιζέλου συμφώνησαν όλα τα μέλη του ΠΣ με εξαίρεση την κ. Γεννηματά, η οποία εξέφρασε την πλήρη διαφωνία της στην τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα,η ίδια πρότεινε να μη διεξαχθεί συνέδριο, αλλά συνδιάσκεψη, μετά την οποία να διεξαχθεί η διαδικασία εκλογής από τη βάση του νέου προέδρου και αυτός να προσδιορίσει μετά το χρόνο και το πλαίσιο διεξαγωγής του συνεδρίου.

Μάλιστα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ άφησε έντονες αιχμές κατά του Ευ. Βενιζέλου ότι μεθοδεύει την επανεκλογή του, προκαλώντας, έτσι, την οργή του προέδρου του κόμματος, ο οποίος έκανε λόγο για ανηθικότητα εκ μέρους της Φ. Γεννηματά, δεδομένου ότι ο ίδιος έχει «ανοίξει» τις διαδικασίες για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Στο τέλος της συνεδρίασης η κ. Γεννηματά διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν ήθελε να θέσει παρόμοιο ζήτημα.
«Είναι ανήθικο αυτό που λες!»«Αν πραγματικά θέλεις να φύγεις πρόεδρε…» είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η κ.Γεννηματά

«Είναι ανήθικο αυτό που λες!» είπε οργισμένος ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στη κ. Γεννηματά και συνέχισε: «Εχω πει ότι εγγυώμαι τις διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας! Είναι αδιπραγμάτευτη η εκλογή από τη βάση αλλά το συνέδριο πρέπει να γίνει πρώτα στις 15 Μαϊου». Στο σημείο εκείνο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε έγκριση των χειρισμών του με ομόφωνη απόφαση από τα μελη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προειδοποιώντας εμμέσως ότι σε άλλη περίπτωση θα αποχωρήσει άμεσα από την ηγεσία του κόμματος. «Αλλιώς να πάτε εσείς στη Βουλή να υπερασπιστείτε τη χώρα» φέρεται να είπε ο κ. Βενιζέλος προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε δήλωσή της η κ. Γεννηματά ζητεί να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες για μια συντεταγμένη «θεσμική επανίδρυση» του ΠΑΣΟΚ.

«Στο πλαίσιο αυτό με αίσθημα ευθύνης καταθέτω την πρόταση μου για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε: Οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουν, για να έχουν ουσιαστικό περιεχόμενο πρέπει να γίνουν στη βάση του καταστατικού και της απαίτησης για πολιτικό διάλογο σε βάθος» τόνισε η κυρία Γεννηματά και προσδιόρισε ως πρώτη ανάγκη «να ξεκινήσουμε τώρα διαδικασία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου για τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα, την θεσμική ανανέωση, τις συμμαχίες και την οργανωτική ανασύνταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Η διαδικασία αυτή κορυφώνεται με τη σύγκληση Εθνικής Συνδιάσκεψης Θέσεων, με την προβλεπόμενη από το καταστατικό σύνθεση, πριν από το Πάσχα. Σε αυτή τη διαδικασία οι υποψήφιοι Πρόεδροι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και το σχέδιο τους, βάση του οποίου θα ζητήσουν τη στήριξη των πολιτών».

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews