Πολιτική

Βενιζέλος: Συγγνώμη αλλά… η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε εκτσογλανισμό της κοινωνίας

Βενιζέλος: Συγγνώμη αλλά… η στάση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε εκτσογλανισμό της κοινωνίας

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους στην πολιτική σύγκρουση με την αξιωματική αντιπολίτευση ο Ευάγγελος Βενιζέλο, ο οποίος, μιλώντας στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί το αίσθημα του εκφασισμού και του εκχυδαϊσμού της κοινωνίας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έμεινε εκεί, αλλά, αφού ζήτησε συγγνώμη από τα στελέχη του κόμματος, πρόσθεσε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το αίσθημα του εκτσογλανισμού της κοινωνίας».

Αναφορικά με το εσωτερικό μέτωπο ο κ. Βενιζέλος απάντησε στην επιστολή στελεχών του κόμματος τονίζοντας ότι από τότε που ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία «ποτέ δεν τηρήθηκε ομόφωνα απόφαση που είχε λάβει το κόμμα».

Με το βλέμμα προς την πλευρά Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος απάντησε στις αιτιάσεις πως κόμμα χάνει την ταυτότητά του εκφράζοντας το ρητορικό ερώτημα «πότε συνέβη αυτό, τώρα που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μόνο του τη Νέα Δημοκρατία; Οταν στήριζε μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, ή όταν στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου;»

Σχετικά με την κίνηση των 58 επισήμανε ότι πρόκειται για πρόταση διαλόγου και δεν προτίθεται ούτε να αλλάξει τα σύμβολα ούτε να διαλύσει το κόμμα.

Προανήγγειλε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα ξεκινήσει νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα μετά τις γιορτές, ενώ για πρώτη φορά τόνισε ότι η χώρα θα πετύχει δημοσιονομικό σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια χωρίς νέα μέτρα.

Επανέλαβε, τέλος, την άποψη πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές και κατέληξε προτείνοντας για ακόμη μια φορά τον Μίκη Θεοδωράκη ως τον πρόσωπο κοινής αποδοχής που μπορεί να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews