Ελλάδα

Βενιζέλος: Σωστά παραιτήθηκε η κυβέρνηση

Βενιζέλος: Σωστά παραιτήθηκε η κυβέρνηση

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κυβέρνησε και οι συνέπειες για τον ελληνικό λαό είναι τραγικές.

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο «στις εκλογές Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μεγάλες ιδέες στα χέρια του σήμερα πλέον υπάρχει μόνο η παραμονή στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανυψώσει τη διατήρηση της εξουσίας στα επίπεδα του ύψιστου αγαθού.

Η αριστερή παρένθεση συνέβη λόγω σχίσματος από δική τους πρωτοβουλία. Ο λαός από το 2010 αναγκάστηκε να κάνει όλη τη διαδρομή ξανά (2004-2010) και τώρα εκεί που θα βγαίναμε στο «ξέφωτο» γυρίσαμε εκ νέου πίσω».

Παράλληλα απαντώντας στην ερώτηση αναφορικά με τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητας που διατηρεί ακόμη ο Πρωθυπουργός ο κύριος Βενιζέλος είπε: «η συζήτηση που διεξάγεται και οι έρευνες μέχρι σήμερα δείχνουν πράγματι έναν Τσίπρα που κρατάει δυνάμεις.

Πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως έχει εξαιρετική πολιτική επικοινωνία. Εμείς δεν παρουσιάσαμε ποτέ τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τον κύριο Σόιμπλε του 2011, καθώς κύριο μέλημά μου ήταν η επίλυση του ζητήματος και όχι η πολιτικάντικη προβολή των διαδικασιών».

«Αποτύχαμε να πείσουμε τον κόσμο για το αυτονόητο. Το ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν υπήρχε παραμονή στο ευρώ χωρίς σκληρά μέτρα. Τα capital controls είναι ένας τεράστιος περιορίσιμος της οικονομικής ελευθερίας της χώρας. Εάν δεν υπάρξει ωριμότητα το συγκεκριμένο σενάριο θα επανέρχεται» συμπλήρωσε ο κύριος Βενιζέλος σε ερώτηση για το εάν το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για τη σημερινή θέση της χώρας.

Από την άλλη πλευρά σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την κυβέρνηση να παραιτείται, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «ο Τσίπρας κυβέρνησε και οι συνέπειες είναι τραγικές. Τα αποτελέσματα των χειρισμών του είναι εξαιρετικά αρνητικά. Σωστά αυτή η κυβέρνηση παραιτήθηκε.

Έπρεπε να δοκιμαστεί όμως εάν η παρούσα Βουλή μπορούσε να δώσει μία κυβέρνηση συνεργασίας. Μετεκλογικά θα πρέπει το ευρωπαϊκό μέτωπο να είναι ευρωπαϊκό και να μην γίνει «αντιτσιπρικό». Στην πραγματικότητα ο κύριος Τσίπρας «γλείφει εκεί που έφτυσε», αν και εκ των υστέρων αν πραγματικά εννοεί την ευρωπαϊκή προοπτική είναι καλοδεχούμενος».

Αναφερόμενος στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ο κύριος Βενιζέλος τόνισε: «τραγικό λάθος μας ότι δεν έχει αλλάξει εδώ και τόσα χρόνια ο εκλογικός νόμος. Εμείς αρχικά δώσαμε μπόνους 40 εδρών και ήρθε και η ΝΔ να δώσει 50 έδρες. Είναι από την πλευρά μας ένα τραγικό αλαζονικό λάθος».

Ερωτώμενος για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών ο κύριος Βενιζέλος είπε: ¨δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα, αλλά αυτό το οποίο ξέρω είναι πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία αλλά και ελάχιστα περιθώρια συνεργασιών. Θέλω όμως επίσης να τονίσω πως πλέον ο ελληνικός λαός γνωρίζει τα πάντα και θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις. Μπορεί να είναι σε κάποιες περιπτώσεις ελαστικός ο ελληνικός λαός με κάποιους αλλά πλέον ξέρει όλη την αλήθεια”.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυρίου Πάγκαλου πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνει στη Βουλή τόνισε: «αυτό το έχει δηλώσει πολλές φορές ο κύριος Πάγκαλος. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην επόμενη Βουλή γιατί πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης των δημοκρατικών δυνάμεων».

Ερωτηθείς για το σενάριο να ηγηθεί νέου κόμματος ο κύριος Βενιζέλος τόνισε: “Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ και θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του κόμματος για την ομαλή πορεία της χώρας”.

Τέλος ο κύριος Βενιζέλος έσπευσε να θέσει με ιδιαίτερο τρόπο, τέλος στα σενάρια επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην παράταξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει λάβει αποφάσεις το συνέδριο του κόμματος αλλά και ο ίδιος προχώρησε στη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews