Ελλάδα

Βενιζέλος: Στο «Παπανδρέου» έχει ιστορική σημασία και το μικρό όνομα

Βενιζέλος: Στο «Παπανδρέου» έχει ιστορική σημασία και το μικρό όνομα

«Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός λαός με περίσκεψη, με σωφροσύνη, με διορατικότητα, θα κάνει μια επιλογή στις 26 Ιανουαρίου, που θα μας πάει ένα βήμα μπροστά στην ολοκλήρωση της εξόδου από το μνημόνιο»

Σωφροσύνη ενώπιον της κάλπης ζήτησε από τη Ρόδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και χαρακτήρισε αναγκαίο «να μην κάνουμε κανένα βήμα προς τα πίσω γιατί θα εξανεμιστούν οι θυσίες».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι στις 25 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να είναι ακέραιη και ο λαός κυρίαρχος. «Είναι ανάγκη να έχουμε πολιτική σταθερότητα για να σταματήσει η αβεβαιότητα η οποία κάνει κακό και στον τουρισμό» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο κόμμα και εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ.κ. Καμένου και Θεοδωράκη λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν και ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ είναι η εγγυήτρια δύναμη για μια πολιτική σταθερότητας.

Σε ερώτηση, για την ανεργία και τους ανέργους που ολοένα και αυξάνονται, σημείωσε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι αυτή που θα δώσει θέσεις εργασίας γι αυτό και οι άνεργοι πρέπει να στηρίξουν ΠΑΣΟΚ.

Για τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα απογοητευτούν σύντομα αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναζητούν τον παράδεισο αλλά ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με την κόλαση.

«Σε σχέση με τους δεσμούς των Δωδεκανήσων με το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να αναφερθώ. Εδώ είμαστε σε μια πράσινη περιοχή, με τεράστια παράδοση. Μια περιοχή που τίμησε το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου από την αρχή, από το 1974 και διαρκώς. Μια περιοχή που έχει αναδείξει μεγάλους πολιτικούς της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Αλλά μια περιοχή η οποία είναι συνδεδεμένη με το ΠΑΣΟΚ, με την παράταξη και με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Είναι όνομα και επίθετο. Έχει πολύ μεγάλη σημασία και το μικρό όνομα«, τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Στην εισαγωγή του ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε να απευθυνθώ στα μέσα ενημέρωσης Δωδεκανήσου. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί βρίσκομαι εδώ. Στέλνω ένα φιλικό πατριωτικό χαιρετισμό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής και καθώς έχω την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, θα ήθελα να στείλω και έναν χαιρετισμό ειρήνης, καλής γειτονίας και ευημερίας για τους δυο λαούς στη γειτονική μας χώρα, στην Τουρκία, θα έχω την ευκαιρία στην ομιλία μου να μιλήσω κάπως εκτενέστερα και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Το δίλημμα των εκλογών το γνωρίζετε όλοι πάρα πολύ καλά. Στην πραγματικότητα το θέμα δεν είναι ποιο κόμμα θα είναι το πρώτο ή το δεύτερο, αλλά πώς θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις εθνικής σταθερότητας. Η εθνική σταθερότητα είναι και προοδευτική γιατί μόνο μια σταθερή χώρα, μια σταθερή οικονομία μπορεί να προσφέρει τις προϋποθέσεις της ανάπτυξης. Μόνο μια σταθερή χώρα, μια σταθερή οικονομία μπορεί να αποκαταστήσει αδικίες, να δώσει ξανά όραμα και κυρίως να δώσει τις δυνατότητες απασχόλησης στα νέα παιδιά.

Το ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με την πολιτική του εκφοβισμού που έχει επιλέξει η Ν.Δ. και σε αντίθεση με την πολιτική του αφελούς εφησυχασμού που έχει επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει την αλήθεια με πολύ καθαρό και απλό τρόπο. Χρειάζεται εθνική συναίνεση. Συστράτευση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Αυτό θέλαμε να γίνει και το 2012. Δεν το πετύχαμε πλήρως, το πετύχαμε εν μέρει αλλά μετά λόγω της υπαναχώρησης της ΔΗΜΑΡ αναγκαστήκαμε να σηκώσουμε μόνοι μας με τη Ν.Δ. ένα βάρος που ανήκει σε όλο το έθνος. Αυτό δεν μπορεί να επαναληφθεί. Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός λαός με περίσκεψη, με σωφροσύνη, με διορατικότητα, θα κάνει μια επιλογή στις 26 Ιανουαρίου, που θα μας πάει ένα βήμα μπροστά στην ολοκλήρωση της εξόδου από το μνημόνιο και στη μετάβαση στη νέα εποχή, πολύ καλύτερη εποχή και εδώ θα κάνουμε πολλά βήματα προς τα πίσω, εξανεμίζοντας τις θυσίες και τα επιτεύγματα των Ελλήνων.

Εμείς επειδή έχουμε συνευθύνη για την πορεία της χώρας και την εβδομάδα αυτή μέχρι τις 25 Ιανουαρίου που έχουμε τις εκλογές, θέλω να διαβεβαιώσουμε τον ελληνικό λαό και το λαό της Δωδεκανήσου, ότι 25 Ιανουαρίου στην κάλπη θα βρει τη χώρα ολόκληρη, ακέραιη με την οικονομία να λειτουργεί, τις τράπεζες να λειτουργούν, τη διαπραγμάτευση να είναι ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωσή της.

Από εκεί και πέρα η επιλογή ανήκει στον ελληνικό λαό που είναι κυρίαρχος της μοίρας του. Και θέλω να ελπίσω, γι” αυτό αγωνιζόμαστε, ότι ο ελληνικός λαός θα κάνει τις σωστές επιλογές, αυτές οι οποίες όλους μας επιτρέπουν να δείξουμε το καλύτερο εαυτό μας ως έθνος τελικά. Σας ευχαριστώ πολύ»

πηγή

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews