Κοινωνία

Βενιζέλος: Το ν/σ είναι κραυγαλέο εργαλείο διαφάνειας και διαπλοκής είτε εφαρμοστεί είτε δεν εφαρμοστεί

Βενιζέλος: Το ν/σ είναι κραυγαλέο εργαλείο διαφάνειας και διαπλοκής είτε εφαρμοστεί είτε δεν εφαρμοστεί

Άγρια σύγκρουση σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στη Βουλή ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ καθώς επίσης και για την επίσκεψη του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «το νομοσχέδιο είναι ένα κραυγαλέο εργαλείο αδιαφάνειας και διαπλοκής είτε εφαρμοστεί είτε δεν εφαρμοστεί. Πρώτη εκδοχή να μην εφαρμοστεί. Τότε οι υφιστάμενοι σταθμοί συνεχίζουν να λειτουργούν υπό εκβιασμό. Δεύτερη εκδοχή ο νόμος εφαρμόζεται και οι υφιστάμενοι σταθμοί χάνουν την άδεια τους και παύουν να λειτουργούν και αυτό σημαίνει πτώχευση των Ανωνύμων Εταιρειών».

Ακόμη πρόσθεσε πως «η αντιδημοκρατική δημαγωγία, οι ψευδαισθήσεις τα ψέματα, η υπονόμευση της ενότητας του ελληνικού λαού δεν βασίστηκε μόνο στην αντιμνημονιακή αντιπολίτευση. Βασίστηκε και στα Μέσα Ενημέρωσης που χειρίστηκαν την προσπάθεια μας αυτή.

Έχω έντονη την ανάμνηση του πως το μιντιακό σύστημα της χώρας αντιμετώπισε την δική μου θητεία στο υπουργείο Οικονομικών και του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος προκάλεσε τεράστια βλάβη στον ελληνικό λαό και τις επιχειρήσεις».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς απαντώντας στις αιτιάσεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ είπε πως η κυβέρνηση έπειτα από τις αποφάσεις του ΕΣΡ για τις άδειες, δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα, χωρίς καμία υπόνοια διαπλοκής. Ακόμη άφησε σαφείς αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφορικά με την επίσκεψη του κ. Ολάντ στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Φρανσουά Ολάντ «όψιμο φίλο και συνεργάτη» του Αλέξη Τσίπρα, τη στιγμή που στην προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα τότε ο κ. Τσίπρας χαιρέτιζε τις διαμαρτυρίες κατά του μνημονίου γεγονός που έκανε τον Γάλλο Πρόεδρο να μην θελήσει τότε να τον συναντήσει. Τώρα έχουμε την απόλυτη μεταστροφή, υποστήριξε, δηλώνοντας χαρούμενος για αυτή, αλλά σημείωσε ότι αυτή η άμεση μεταστροφή δείχνει πολιτικό κυνισμό, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός αναζητά μια όψιμη διαπραγματευτική γραμμή.

« Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι ο νεοφιλελευθερισμός την έχει φέρει σε αδιέξοδο, το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα είναι το αντιπαράδειγμα», ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας, με τον κ. Βενιζέλο να απαντά πως «τώρα είστε λάτρεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, την ώρα που ο κ. Τσίπρας ήταν οπαδός της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής Αριστεράς; Μην έχετε αυταπάτες οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι διακρατικοί, συμφερόντων», ενώ πρόσθεσε πως ο Φρανσουά Ολάντ εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και πως είπε στην ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, ενώ «στο περιβόητο ζήτημα του χρέους δεν μίλησε για αναδιάρθρωση ούτε για κουρέματα».

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews