Ελλάδα

Βενιζέλος:«Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό.Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα»

Βενιζέλος:«Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό.Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος μέσω γραπτής του δήλωσης σχολιάζει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους καθώς επίσης και τις δηλώσεις σχετικά με τα άδεια ταμεία αλλά και το ενδεχόμενο παράτασης αποπληρωμής του ομολόγου του ΔΝΤ.

Αναλυτικότερα:

“Η χώρα έχει βρεθεί σε στρατηγικό κενό. Μόλις ένα μήνα μετά τις εκλογές όλα είναι στον αέρα. Τα έσοδα, οι ταμειακές ανάγκες, οι δημοσιονομικοί στόχοι. Πώς θα καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει; Πού πηγαίνουμε σε σχέση με το χρέος;

Και δυστυχώς σωρεία διαπραγματευτικών λαθών μας έχουν οδηγήσει χιλιόμετρα πίσω από το σημείο στο οποίο βρισκόμασταν την ημέρα που διαλύθηκε η Βουλή.

Όλα εμφανίζονται ως θρίαμβος, με ενθουσιασμό, αλλά μόλις ξύσεις την επιφάνεια, βλέπεις ότι δεν υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε αποτέλεσμα, ούτε ασφάλεια, ούτε προοπτική.

Η χώρα πρέπει να ξαναβρεί στόχους. Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα, γιατί αυτό που συμβαίνει δεν συνιστά τιμωρία προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τιμωρία για τον Έλληνα πολίτη που δεν βλέπει προοπτική. Και ιδίως για τον πιο αδύναμο.

Μπορούμε να ξαναμαζέψουμε τα πράγματα μόνο στη βάση της αλήθειας. Ένα μεγάλο ψέμα χώρισε την κοινωνία σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς. Τώρα μια μεγάλη και γενναία αλήθεια, μπορεί να ενώσει το έθνος”.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews